avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de ucenicie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de ucenicie

Contractul individual de munca poate fi modificat în unul de ucenicie daca vreau sa calific un muncitor necalificat angajat deja si firma sa beneficieze de subvenția pentru ucenicie la locul de munca?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
econo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 20 Iunie 2018
Contractul de ucenicie este un contract individual de muncă de tip particular, încheiat pe durată determinată, în temeiul căruia o persoană fizică, denumită ucenic, se obligă să se pregătească profesional și să muncească pentru și sub autoritatea unei persoane juridice sau fizice denumite angajator, care se obligă să îi asigure plata salariului și toate condițiile necesare formării profesionale.

In speta, ar trebui sa incetati ,mai intai,c.i.m. si apoi sa incheiati un contract de ucenicie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ucenicie Serghei_B Serghei_B In cazul unui ucenic la locul de munca, daca acesta a terminat scoala profesionala se mai poate continua contractul de ucenicie ( a facut practica la noi pe ... (vezi toată discuția)
Calificare la locul de munca tasia tasia Un salariat incadrat ca muncitor necalificat in constructii de drumuri si poduri poate fi calificat dupa o anumita perioada la locul de munca, fara ca ... (vezi toată discuția)
Clauza de formare profesionala in cazul unui student ce nu are calitatea de angajat Monica D Monica D Buna seara, Ma confrunt cu o problema mai putin intalnita in practica, dar la care trebuie sa gasesc o solutie corecta cat mai curand. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)