avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare

Bună ziua, o sa incep prin a va relata pe scurt problema.
Socrul meu a deschis acum 5 ani o firma de transport international si angajati au fost cei 2 băieți.
Anul trecut firma a avut o dauna foarte mare, asiguratorul s-a sustras prin diferite scuze ramanand doar sa ii dea in judecata.
Firma păgubita a propus ca sa ramana cateva camioane sa lucreze pt ei pana la acoperirea daunei , iar cu asiguratorii sa se deschida proces. S-a votat familiar cumva aceasta varianta...astfel firma a mers in minus, a acumulat datorii la furnizori motorina,taxe drum etc.
In luna martie 2 dintre pagubite au obtinut sentinta judecătorească de executare pe administrator (nu societate) astfel ca socrul a ajuns cu 1/3 popriri pe conturi,pensie etc.
Ideea este ca sediul firmei este pe apartamentul socrilor insa pus ca si gaj la banca pt un credit facut acum 4 ani pt firma
Banca ne-a oferit astfel 2 solutii:
1. Credit pe persoana fizica cu garant (firma mea) și scoaterea de sub gaj
2. Refinantare a creditului pe aceeasi firma pagubita. (Variantă proasta din pct. meu de vedere, deoarece prelungesti continuu ceva ce nu aduce profitabilitate decât consum datorita faptului ca acea firma nu mai are activitate dar nici nu este inchisa / insolventa etc. inca).
Intrebarea este:
Exista vreo solutie ca sa alegem metoda 1 a băncii si sa se faca un CVC sau donatie etc astfel sa mutam bunul de pe numele.socrului pe a soacrei /copii /nepoti si sa nu mai poata fi executat?
Mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Firma pagubita Diocu Diocu Bună ziua, o sa incep prin a va relata pe scurt problema. Socrul meu a deschis acum 5 ani o firma de transport international si angajati au fost cei 2 ... (vezi toată discuția)
Credite la banci ana93 ana93 va rog ajutati-ma cu un raspuns! am lucrat la o firma care a inceput sa aiba probleme si in mai 2006 mi s-a desfacut contractul de munca prin acordul ... (vezi toată discuția)
Daca am ramas fara serviciu pot amana ratele de la credit? ContSters313377 ContSters313377 am ramas fara serviciu dupa o perioada foarte buna si cu un salariu bun,am facut credit ca de aveam de unde plati ca majoritatea romanilor de altfel si acum nu ... (vezi toată discuția)