avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gratar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gratar

Buna ziua,
locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de 6 metrii. Ocazional, maxim o data pe saptamana mai fac cate un gratar. De ceva vreme tot am discutii aprinse cu vreo 2 vecini care sunt deranjati de fum. Se poate sa imi continui linistit ocazional aceasta placere culinara sau este interzis acest lucru? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 19:48, 21 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Legii picnicului =Legea nr 54/2012 publkicata in M.Of. nr. 201 din 27.3.2012-este interzis desfasurarea activitatii atat de placute dv in imediata apropriere a imobilului de locuit in comun
Daca staruiti a va satisface pofta culinara langa imobilul de locuit in comun ,automat va asumati si riscul sa suportati o sanctiune pecuniara substantiala
Legea Picnicului nu se refera doar la spatii/propietati publice sau private detinute de primarie ?? aici este vorba de o curte privata cu toate actele necesare detinuta de propietarul apartamentului ! nu este vorba de curtea blocului in niciun caz!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuzati-ma daca intervin putin, vorbesc din punctul de vedere al "vecinului deranjat". Sunt in acceasi situatie, vecinii de la parter de asemenea fac gratar. Tot fumul intra in casa, miroase de parca fac eu gratarul! Trebuie sa inchid repede toate geamurile, sa nu mai zic daca am rufe la uscat cat de neplacut este. Eu zic ca ar trebui sa luati in considerare aspectele neplacute pe care le cauzati vecinilor.
Toate cele bune.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
Utilizatoarea, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa clarificam
Spatiul unde va delectati dv placerile olfactive si nunumai,nu este in vecinatatea unui imobil unde locuiti si unde locuiesc si alti oameni?
Dispozitiile in vigoare nu permit realizarea de gratar in vecinatatea imobilelor de locuit in comun,
printre altele si datorita riscurilor la incendiu
ISU daca este sesizat despre asemenea practici aplica sanctiuni pecuniare peste valoarea produselor finite mult savurate de dv dar care genereaza si favorizeaza real disconfort vecinilor
Este vorba despre empatie si a fi constient ca esti intr-o cumunitate in care toti trebuie sa va simtiti bine, nu doar unii. Oamenii de deasupra sunt obligati sa stea cu geamurile inchise cat dumneavoastra va delectati cu gratarul, ca sa nu mai spun ce nasol e sa iti intinzi rufele la uscat, sa te iei cu diverse prin casa si bam, dintr-o data te inunda fumul gros! Va dati seama ca rufele alea sunt compromise...daca dvs ati fi cea care stati la etaj, cum ar fi? V-ar conveni?

Sunt in aceeasi situatie cu vecinii de la parter si este foarte neplacut! Si ok, inteleg, o data pe luna, hai de doua ori, dar nu saptamanal, uneori de mai multe ori pe saptamana. Plus ca, as vrea sa fiu anuntata cand se intampla aceste gratare, ca sa stiu sa nu-mi pun rufe la uscat! In afara de asta, si eu poate vreau sa ma delectez la mine in balcon cu un pahar de vin, sa ma bucur de aer, soare, ca si dvs...credeti ca pot sa fac asta in fum si galagie? Ei bine, nu pot :)

Ah, daca va luati un gratar electric, cu capac, care sa nu faca fum gros si incercati pe cat posibil sa nu faceti prea mare galagie si fum, si sa va delectati cu aceste gratare o data pe luna si atat, ok. Altfel, va recomand pe viitor sa va luati casa de sine statatoare, undeva cat mai izolat, daca doriti aceste gratare saptamanale.

Alte discuții în legătură

Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)
Gratar in curtea proprie Flo13 Flo13 Buna ziua, Am o problema legata de gratarul duminical pe care orice om care are o curte in proprietate il face in aceasta zi. Din nefericire un vecin din ... (vezi toată discuția)
Sunt reguli de construire a unui gratar daca locuiesc la duplex? 10032020 10032020 Buna seara, locuiesc la un duplex de 2 ani de zile si am urmatoarea situatie: - gratarul vecinului este construit din beton langa gardul de hotar si destul ... (vezi toată discuția)