avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sunt reguli de construire a unui gratar daca locuiesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sunt reguli de construire a unui gratar daca locuiesc la duplex?

Buna seara,
locuiesc la un duplex de 2 ani de zile si am urmatoarea situatie:
- gratarul vecinului este construit din beton langa gardul de hotar si destul de aproape de terasa noastra (si a lui desigur). Am crezut ca nu ma va deranja mereu fumul dar, dupa 2 ani de zile, va garantez ca tot fumul vine NUMAi spre terasa noastra (cred ca are legatura cu pozitionarea caselor Est-Vest); ideea este ca si pur si simplu nu se poate sta in curte sau pe terasa cand face gratar; nici rufele la uscat nu le putem lasa; pur si simplu intram in casa.
Exista vreo regula in acest sens: unde trebuie construit gratarul, sau cum trebuie construit, etc.
Mentionez ca nu l-am abordat pe acest subiect pe vecin deoarece am crezut ca nu va fi o problema majora; dar a adevenit si as vrea sa stiu o opinie juridica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 10032020 , utilizator 12:10, 15 Mai 2020
Vorbiti cu el omeneste.Sunt sanse sa va intelegeti.Daca nu-i spuneti el nu stie de problema.Macar incercati
buna,
multumesc; cred ca singura solutie ar fi sa il mute pe o alta latura a curtii dar fiind gratar din caramida (construit) va fi putin probabil sa o faca; si nu cred ca o va face..
Macar sa va anunte inante sa faca gratar.Sa apucati sa strangeti rufele de pe sarma tot ar fi de folos.In timp poate va intelegeti.Amiabil e mai usor.Conflictual e mai greu.
Exista dispozitii speciale=legea picnicului care obliga realizarea de gratare numai cu respectarea anumitor conditii si in spatii special amenajate si asigurate impotriva incendiilor
cred ca legea picnicului se refera la spatii publice; acesta este un spatiu privat (se desfasoara la vecin in curte); doar FUMUL lui este la mine tot .. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Gratar in curtea blocului !!! tehnicianu tehnicianu Este legal sa se faca gratar in curtea blocului? La noi in curtea blocului , cativa vecini printre care si administratorul, au montat un gratar in spatiul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc nou. la parter vecinii au o ... Locatar la bloc Locatar la bloc Buna ziua, locuiesc intr-un bloc nou. La parter vecinii au o curte mare. Au pisicina , si-au pus iarba, gratar si multe altele. Este galagie, fum. Cei care ... (vezi toată discuția)