avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Se poate PFA fotograf fara casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Se poate PFA fotograf fara casa de marcat?

Buna ziua ! Doresc sa infiintez un PFA ca si fotograf la evenimente. Este neaparata nevoia unei case de marcat ? Am tot intrebat si mi s-a spus ca pot folosi chitantier si facturier.
Casa de marcat mi se pare o cheltuiala care nu prea se justifica, sunt curios daca pot lucra si fara in domeniul in care doresc sa activez.

Va Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Extras din ordonanţa de urgenţă nr. 91/2014 :
Art. 1.(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le înmâneze clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factura.
Exceptiile , sunt tratate in Art.2 , si unde nu va incadrati cu activitatea.
Deci parerea mea, va trebuie obligatoriu casa de marcat .
Valoarea casei de marcat este o cheltuiala deductibila pentru PFA , adica se scade din impozitul pe profit pe care il datorati .
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Răzvan Dragomir - Expert contabil , Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat la pfa cu cod caen 0113 lavinia689 lavinia689 Am infiintat un pfa pe cod caen 0113..am nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Casa de marcat Ganoderma13 Ganoderma13 Am un PFA , cod CAEN 9604 (activitati intretinere corporala). De la infiintare eliberez chitante si nu bon fiscal, contabila imi spune ca nu e obligatorie casa ... (vezi toată discuția)
Documente fiscale necesare la targuri si expozitii Catalin_Ivan Catalin_Ivan Intentionez sa particip la un targ de mobila unde marea majoritate a clientilor sunt persoane fizice. Am nevoie de casa de marcat fiscala sau este ok cu ... (vezi toată discuția)