avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Am un PFA , cod CAEN 9604 (activitati intretinere corporala). De la infiintare eliberez chitante si nu bon fiscal, contabila imi spune ca nu e obligatorie casa de marcat, nefiind societate comerciala. Sunt in regula? Chitantele sunt in triplu exemplar (una la client, alta la dosarul incasari-cheltuieli si una ramane in carnetul chitantier). Am intalnit tot felul de pareri si as dori un raspuns de la Dumneavoastra! Si care e diferenta intre pfa si societate comerciala?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Ganoderma13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:27, 6 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


PFA are obligatia utilizarii casei de marcat pentru incasarile respective.

Conform OG 28/1999 art. 1 si Normelor metodologice de aplicare, au obligatia utilizarii casei de marcat:

“Art. 1. -
(1) In sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare ordonanta de urgenta, prin operatori economici se intelege persoanele fizice si juridice, intreprinderile familiale, precum si orice alte entitati, cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, pe teritoriul Romaniei, inclusiv in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat i.i. servicii-reparare si intretinere autovehicule Gianina stavarache Gianina stavarache Buna ziua. Pentru o intreprindere individuala, prestari servicii-reparare si intretinere autovehicule, este necesara casa de marcat? Este de ajuns doar ... (vezi toată discuția)
Consiliul local trebuie sa emita bonuri fiscale? alinacapsa alinacapsa Buna ziua!Consiliul local pentru bunurile pe care le detine in administrare, de exemplu, terenuri sportive oferite spre inchiriere, trebuie sa emita bonuri ... (vezi toată discuția)
Pot presta servicii fara a avea casa de marcat unei persoane fizice din sua? eduardbuta eduardbuta Buna ziua, Am un posibil client care inca nu are firma intemeiata in SUA, insa doreste sa ii prestez serviciile cat mai repede. Mi-a spus sa fac contractul ... (vezi toată discuția)