avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA, CIM si Pensie de invaliditate de gradul III?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA, CIM si Pensie de invaliditate de gradul III?

Bună ziua!

Dacă sunt PFA si am o Pensie de Invaliditate de gradul III, insa vreau sa si lucrez 4 ore cu CIM... am dreptul sa fac cate putin din fiecare?
Sau, daca lucrez 4 ore/zi cu Pensie (III), mai pot ramane PFA sau trebuie sa il suspend?
Va rog sa imi raspundeti bazat pe lege.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 21 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. OUG 44/2008
art.17
....
(2) O persoană titulară a PFA poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terțe persoane care funcționează atât în același domeniu, cât și într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.

2. Legea 263/2010
art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
......
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
......

3. In speta, se pot cumula cele trei calitati : PFA, salariat si pensionar de invaliditate gradul III.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, ma numesc Sava Geta, sunt pensionata la limita de varsta si lucrez in continuare la aceeasi unitate bugetara. Va rog sa ma lamuriti daca mai pot ... (vezi toată discuția)
Timp de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)
Munca dupa pensie anticipata ella.tudor ella.tudor Asistent medical ,pensie anticipata partial,v@rsta 57,7 ani si vechime 39 ,2 ani.Dupa obtinerea pensiei anticipata partial din sector stat se mai poate lucra ... (vezi toată discuția)