avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... timp de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

timp de munca

buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de colaborare la cele 4 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 24 Octombrie 2018
Potrivit Legii 263/2010, o persoana cu pensie de invaliditate de gradul III poate să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.

Pe cale de interpretare, inseamna o durata a timpului de munca maxima. Nu cred ca se poate depasi durata prin cumulul de contracte.
pe in contract de colabrare se trece timpul efectiv de munca? n-am gasit articolul unde sa scrie ca durata MAXIMALA e de doar 4 ore si nu se pot cumula contractele, ori se pot cumula dar nu trebuie sa se depaseascsa durata maximal? stiu ca nu avem voie sa lucram decat 4 ore
Categoric NU! Daca depasiti cele 4 ore sunteti "bun de plata".......restituiti toti banii primiti de la pensii.
mihaela racovita...cornel vasile...va multumesc
Dar..mai am o intrebare, poate ma puteti ajuta: mai pot lucra in vre'un fel pe langa cele 4 ore, exceptand partea ilegala?

Alte discuții în legătură

O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore ... RamonaTache RamonaTache O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore pe zi, poate realiza venituri din activitati independente ? (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala nicolas25 nicolas25 Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin ... (vezi toată discuția)