avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incep munca in alta parte din crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incep munca in alta parte din crestere copil

Buna ziua! Pe 15 septembrie implinesc doi ani de cand am nascut...am inceput serviciul la alt loc de munca pe 11 iunie pt a beneficia de stimulent....am contract activ de munca in prezent....cum procedez cu celalalt loc este obligatoriu sa imi dau eu demisia sau se poate inceta contractul intrun fel si ce acte trebuie sa depun la ei?
Cel mai recent răspuns: Simona22Mihaela , utilizator 14:55, 22 Iunie 2018
Va trebui sa depuneti o cerere de incetare a c.i.m. , fie prin demisie , fie cu acordul partilor.
Daca eu depun cererea prin acordul partilor ei pot avea ceva la mana si sa imi zica ca nu sunt de acord cu alegerea mea si sa ma oblige prin demisie? la noul loc de munca sunt de acord nu este nici o problema...Multumesc
Vă pot cere să executați preavizul prevăzut în CIM daca nu acceptă Acordul părtilor...
Stiu am inteles...dar ma refer de ce sa nu accepte acordul partilor este ceva prevazut de lege ceva ce sa ma oblige sa depun demisia si respectiv executia preavizului....?

Ionut.ion a scris:

Vă pot cere să executați preavizul prevăzut în CIM daca nu acceptă Acordul părtilor...

Cum spunea si domnul consilier Cornel Vasile. Se poate cu acordul părților, caz în care CIM se încheie la data agreată de parti sau prin demisie, cu sau fara preaviz, in functie de alegerea angajatorului... Preavizul, din ce am inteles, este stabilit pentru ca angajatorul sa aibe timp să vă gaseasca un inlocuitor, sa nu ramana "descoperit" daca are comenzi, lucrari de livrat, terminat...
Art. 81 din Codul muncii
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)
Intrebare b-8 b-8 Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor? Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim cu art. 55, lit.b) din codul muncii anamariagroza anamariagroza 1.daca un contract de munca inceteaza in baza art.55 lit b (initiativa vine din partea salariatului) mai este nevoie de preaviz? (vezi toată discuția)