avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de crestere copil, stimulent de inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de crestere copil, stimulent de inserție

Buna seara.As dori sa va intreb daca stiti mai exact cu cate zile inainte de a face bebe 2 ani trebuie sa revin la serviciu daca doresc sa beneficiez de stimulent pana face bebe 3 anisori?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 24 Iunie 2018
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
Buna ziua domnul Cornel Vasile.In cele 60 de zile ce includ si "luna celuilant parinte" se ia in considerare faptul ca sotia nu a fost deloc in concediu de bebe pentru ca nu e angajata momentan si doar eu am fost de cand sa nascut bebe si pana acum.In ianuarie face bebe 2 anisori.
Se ia in considerare, insa in cazul dvs., veti primi stimulent de insertie de la data revenirii in activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment de insertie amop1234 amop1234 sotia a stat cu bebe acasa primul an si eu al doilea. Ma reintorc la munca cand face copilul 2 ani, pe 16 iunie. Mai avem dreptul la stimulent de insertie? (vezi toată discuția)
Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Concediul maternal Ale.Sofia Ale.Sofia Buna seara!am 3 copii si am intrat in concediu de maternitate de la unu la celălalt ca ii diferența de 1 an intre ei..acuma cea mică face 2 ani.daca merg la ... (vezi toată discuția)