avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul maternal

Buna seara!am 3 copii si am intrat in concediu de maternitate de la unu la celălalt ca ii diferența de 1 an intre ei..acuma cea mică face 2 ani.daca merg la munca primesc ceva ajutor social..ca avem familie numeroasa.,?,sau ii ceva varianta sa merg la munca înainte să facă fetita 2 anișori.. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 2 Ianuarie 2019
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”.


Prin urmare, daca reveniti la munca cu cel puțin 60 zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, veti mai primi din partea statutului stimulentul de insertie - 650 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil, stimulent de inserție CCA701 CCA701 Buna seara.As dori sa va intreb daca stiti mai exact cu cate zile inainte de a face bebe 2 ani trebuie sa revin la serviciu daca doresc sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie alexa.valcu04 alexa.valcu04 As vrea sa stiu daca mi se acorda stimulent in conditiile in care eu deja m am intors la serviciu la alt angajator decat cel de dinaintea nasterii . daca tatal ... (vezi toată discuția)
Creștere copil geo1982ro@yahoo.com geo1982ro@yahoo.com Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți și mie dacă nu mă mai întorc la ultimul locul de muncă de unde am rămas în creștere copil și vreau să merg ... (vezi toată discuția)