Ce posibilitati exista de a anula o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata acum 14 ani ?
Concret, in anul 2004, tatal meu a semnat un document prin care isi exprima acordul sa ii vanda unei persoane partea care ii revenea lui din casa parinteasca dupa impartirea mostenirii intre frati, in schimbul sumei de 1500 lei pe care recunostea ca i-a primit intr-un paragraf din textul promisiunii respective. Precizez ca documentul e semnat doar de cei doi (tatal meu si persoana cumparatoare), fara martori si fara precizarea unui termen clar. De asemenea e neautentificat la notar (din cate mi s-a spus, vechiul cod civil in vigoare la momentul semnarii prevedea obligativitatea autentificarii, in caz contrar actul era nul, dar nefiind de specialitate eu nu ma pot pronunta). Referitor la suma de 1500 de lei primita de tatal meu, se poate cere anularea pe motiv de pret neserios? Dupa ce tatal meu va deceda, persoana cumparatoare se va putea indrepta spre mine in calitate de mostenitor pe baza promisiunii semnata acum 14 ani de tatal meu? Precizez si faptul ca nu s-a facut nici acum succesiunea pentru casa parinteasca intre frati.
Avand in vedere lipsa de informatii referitor la continutul inscrisului,a conventiei intre parti este de preferat sa contactati notar care sa analizeze inscrisul in raport de care sa va indrume
Notare in cf
ContSters22096
un antecontract de v-cump care nu a fost incheiat in forma autentica poate fi inscris in CF sau doar un antecontract incheiat la notar poate fi inscris in CF? (vezi toată discuția)