avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc doar 8 zile pe lună în apartament, iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc doar 8 zile pe lună în apartament, iar asociația îmi cere documente de cazare ca să nu mă treacă la întreținere. Este legal să pretindă așa ceva din cauza unor sesizări/reclamații?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este normal ca asociatia de proprietari sa-mi solicite documente justificative de cazare pentru ca eu nu locuisc decat 8 zile pe luna in apartament si nici astea nu sunt consecutive. am aceste discutii cu ei deoarece vor sa ma treaca la intretinere pentru ca spun ei ca au reclamatii si sesizari in privinta mea cum ca as locui in apartament mai mult de 15 zile.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IulianBere , utilizator 18:10, 27 Iunie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar dvs. cum considerati ca este normal?
Sa zicem ca aveti o alta locuinta unde aveti resedinta. Daca sunt suspiciuni ca ati locui in celalat apartament mai mult de 15 zile, da, se poate pune intrebarea; omul acesta unde locuieste de fap si de drept? Pe cartea de identitate, ce domiciliu aveti? Nu cumva...
Va complicati si dvs., incurcati si pe altii, pen' ce, de fapt?
Resedinta o am la adresa unde presedintele solicita facturile mele de cazare. Blocul are monitorizare video. L.am rugat sa verifice si sa se convinga ca nu locuiesc decat 8 zile pe luna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat imobilul detine sistem supraveghere,presedintele de asociatie nu mai are temei legal nici sa solicite documente justificative locuit la alta adresa si nici sa impuna la plata intretinere ca si cum ati fi locuit in imobil
Puteti locui provizoriu la rude sau in orice alta locatie
Ma tot rog de el sa se uite pe camere si sa le raspunda asa zisilor reclamangii care au adus sezizari verbale cum s.a exprimat presedintele. A prmit reclamatii verbale si daca nu adic documente justificabile comitetul executiv a hotarat sa ma treaca la intretinere. Este corect?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este temeinic si legal impunerea de persoane la intretinere in baza reclamatiilor verbale

Alte discuții în legătură

Scutire de cote parti de la intretinere BebeVali BebeVali Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna. Pot fi scutit de la intretinere? (vezi toată discuția)
Numar de persoane fictiv la intretinere față de adevar Edvach Edvach Stimă! Am întâmpinat o problema în blocul în care locuiesc. De mai exact 3 luni, la întreținere ni s-au mai adăugat 3 persoane într-un apartament de ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)