avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raport medico-legal de necropsie foarte întârziat, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Raport medico-legal de necropsie foarte întârziat, motiv pentru care am probleme și cu un credit rămas după tata (decedat în octombrie 2017). Cum ar trebui să procedez?

Buna ziua! Tatăl meu a decedat în data de 29.10.2017...seara pe 28.10.2017 spunea ca ii e somn și e obosit și dimineața nu s.a mai trezit... La momentul respectiv am chemat SMURD. UL însă pt ca decesul a avut loc la ora 6 și SMURD. UL a venit la ora 9......a fost chemat INML. UL și l.au ridicat pt autopsie.... Pe 30. 10. 2017 am ridicat cadavrul de la INML iar pe certificatul constatator de deces la cauza decesului apare cauza neprecizata. Dosarul a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul București fiind un dosar penal de moarte suspecta și din ianuarie 2018 și pana în prezent am depus cereri de eliberare a unei copii al raportului medico-legal de necropsie, însă nu primesc niciun răspuns... Nici ca e gata autopsia, nici ca e încă în lucru.... Efectiv merg depun cereri lunar...dar nu primesc niciun răspuns. Cum ar trebui sa procedez sa primesc un răspuns? Au trecut totuși 8 luni de la deces și eu încă nu cunosc cauza morții.... Efectiv nu înțeleg ce s.a intamplat vreau sa știu și sa ma liniștesc.... Plus de asta am rămas și cu o rata de 1400 lei lunar pentru care tata avea asigurare însă nu pot sa demareze închiderea contractului de credit pana nu am rezultatul autopsiei.... Am depus și cerere de audienta la procuror însă sunt ignorata total... Cum ar trebui sa procedez???? :( Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:29, 4 August 2019
Va mulțumesc pentru raspins! Voi mai face o cerere în care sa cer din nou plata autopsiei.
Bună seara!
Legat de situația pe care am descris.o mai sus... Acum raportul medico-legal de necropsie a fost finalizat și plătit de politie..... Însă dna procuror nu mai răspunde la cererile pe care le fac în legătură cu finalizarea dosarului și a eliberării unei copii după acel raport medico legal.... Între timp am angajat și un avocat... Dar nici la cererile trimise de acesta nu primim răspuns... Cum sa procedez în situația aceasta??? Mebtionez ca din noiembrie anul trecut eu nu am mai primit un răspuns cu privire la stadiul cercetărilor.. (avocatul a depus ultima cerere în mai 2019)...
Din pacate, legislatia nu prevede un termen de finalizare a unei cercetari penale.
Puteti reveni cu adrese scrise, la prim procurorul parchetului. Avocatul pe care l-ati angajat ar trebui sa stie acest aspect.
Revin cu noutăți... S-a finalizat raportul medico-legal de necropsie după aproximativ 2 ani (1 an și 10 luni)..... Se pare ca tatal meu a făcut o insuficienta cardio-respiratorie din cauza unei intoxicații medicamentoase cu antidepresive (prescrise de către medic)..... Aici ma lovesc de o alta problema și constat ca tatal meu suferea de hipertensiune arteriala (fapt ce reiese și din alte diagnostice constate în raportul medico-legal) ce a fost diagnosticata prost de către medicii din România, fiind confundata cu o depresie și tratata necorespunzător..... Aceste antidepresive (deși erau luate în cantitate mica) nu au făcut decât sa înrăutățească starea lui de sănătate ceea ce a dus la decesul acestuia.
Acum rămâne sa vad cum va analiza asiguratorul creditului bancar acesta cauza a decesului, menționându-se în mod explicit ca exista posibilitatea unei intoxicații accidentale cu aceste medicamente deoarece le lua prescrise de către medic (cantitatea de sertralina găsită în sânge fiind de 0.3ug/ml - nefiind vorba de supradoza - medicul recomandându-i 5mg/zi adică o pastila)....
Va trebui sa asteptati terminarea cercetarii penale. Procurorul va mentiona decizia luata in ordonanta emisa la terminarea cercetarii.

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Solicitare raport de autopsie medico-legal. gicu73 gicu73 În 2007 un cumnat a suferit un accident de circulatie pentru care a fost transportat la spitalul judetean Tg.Mureş unde s-a intervenit chirurgical, dar în ... (vezi toată discuția)
Raport autopsie inml Cherykutza Cherykutza Buna ziua, pe 22.02 mi a murit sotul. A cazut in casa, a venit ambulanta, s au facut manevre de resuscutare cu succes in casa, insa la spital a intrat iar in ... (vezi toată discuția)