avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu de odihna compensat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu de odihna compensat

Buna ziua,
Contractul Individual de Munca inceteaza la data de 01.12.2009 prin decizie cu art.65 (1), iar preavizul de 20 zile lucratoare cu art.73 alin 1.
Compensarea concediului de odihna neefectuat in anul 2009 si zile ramase neefectuate din CO din 2008, cu ce data se calculeaza si ce se retine (contributii) la calculul acestora.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:24, 3 Noiembrie 2009
Compensarea concediului de odihna neefectuat in anul 2009 si zile ramase neefectuate din CO din 2008, se calculeaza luandu-se in calcul si cele 20 de zile lucratoare din preaviz , si se retin toate contributiile salariale , pentru ca sunt drepturi de natura salariala .
Odata cu plata drepturilor banesti aferente lunii noiembrie 2009 ve-ti primi si c/val concediului de odihna compensat.

La aceasta se adauga salariul compensator,daca-l solicitati, intrucat are loc conform Codului Muncii desfacerea CIM cu Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
CCM unic la nivel national 2007-2010 ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

La acest venit brut realizat se calculeaza toate contributiile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul pentru compensarea in bani a concediului neefectuat andradabest andradabest Buna ziua, As avea nevoie de lamuriri clare pentru urmatoarea situatie, intrucat nici la sediul ITM zonal nu am reusit sa primesc un raspuns clar. Despre ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)