avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor sanatate

Buna ziua sunt medic scolar angajata a primăriei Timisoara , va semnalez situația in care asteptam sporul de 12-15% conform regulamentului de sporuri publicat in MO din 30 Martie 2018 din luna Martie ; de la serviciul personal ni se spune ca nu avem dreptul la acest spor , ca trebuie eliberate buletine de expertiza la locul de munca , și ca primesc spor doar cei care au avut acest spor pana acum . Menționez ca in regulamentul de sporuri noi suntem prevazuti la anexa 8 , aliniatul 3 la condiții deosebite de stres unde nu se cer buletine de expertizare . Ce putem face noi in aceasta situație ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:34, 27 Iunie 2018
1. Nominalizarea personalului care beneficiază de spor pe locuri de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum și condițiile de acordare se stabilesc de ordonatorul de credite, cu consultarea sindicatelor reprezentative la nivel de unitate/sindicatelor afiliate la o federație reprezentativă pe grup de unități/sector sau, după caz, a reprezentanților salariaților, în limita prevederilor din prezentul regulament-cadru.

2. Sporul pentru condiții deosebit de periculoase, condiții periculoase și condiții periculoase sau vătămătoare de muncă se acordă în baza buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autoritățile abilitate în acest sens.
Pentru stres nu exista procedura de cuantificare nivel de afectare pentru a se putea emite buletine de determinare prin expertizare avand ca referinta o valoare maxim admisa, stabilita printr-un act normativ.
Nivelul de afectare datorat stresului poate fi identificat din consultarea dosarului medical al salariatilor, in care se pot regasi evolutii ale starii de sanatate a lucratorilor in functie de locul de munca/ postul de lucru, mediul de lucru, atributiile de serviciu ale lucratorilor, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, am primit buletinul de determinare a locurilor de munca - conditii periculoase si vatamatoare-de la DSP ( ptr. personalul administrativ) suntem azil de ... (vezi toată discuția)
Spor sanatate risc sau stres NicolBaicu NicolBaicu Buna ziua. Lucrez in domeniul sanitar si incepand cu 1 martie avem 0% spor de stres sau risc, deoarece , spune angajatorul, nu are buletin de determinare prin ... (vezi toată discuția)
Aplicarea regulamentului de sporuri in sanatate Cretu Niculita Cretu Niculita Buna ziua ! Lucrez ca biolog intr-un spital judetean, in Serviciul de anatomie patologica. Legea prevede aplicarea unui spor procentual intre 55% si 85 % ... (vezi toată discuția)