avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis-Asociatie de proprietari atipica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis-Asociatie de proprietari atipica

Buna ziua,
O asociatie de proprietari, cu personalitate juridica, compusa din 6 cladiri indipendente fizic, fiecare cu cate 6 apartamente, are in comun doar o centrala termica proprie, aflata la randul ei intr-o cladire independenta.
Fiecare din cele 6 cladiri se gospodareste independent, doar plata cheltuielilor de intretinere se face catre un singur administrator.
Acoperisul uneia din cladiri are nevoie de reparatie.
Ar trebui sa participe la plata toate cele 6 cladiri sau numai cea cu problema ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 12:16, 28 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este vorba despre 6 imobile distincte fiecare cu gestiune si parte comuna de constructii si de instalatii independenta,plata reparatii parti comune urmeaza sa fie suportata strict de catre proprietarii imobilului unde urmeaza sa se execute reparatia
MULTUMESC !
Asa ma gandeam si eu ca ar fi logic,
Buna seara, eu eram de fapt cel interesat de raspuns. Gestiunea nu este intocmita separat, ci pe intreaga asociatie. Un furnizor/ prestator de servicii cand iti factureaza are nevoie de un CUI sa un CNP, nu vad cum ar putea individualiza reparatia acoperisului aferenta unui singur imobil. Iar administratorul, neavand gestiune separata pt fiecare imobil, nu poate introduce in liste reintregirea fondului de reparatii doar de la 6 proprietari (locatarii blocului cu pricina) conform cotei indivize a fiecaruia. Mai mult decat atat conform Legii 230/2007, conform statului asociatiei de proprietari si a acordului de asociere acoperisul unui imobil este considerat proprietate comuna, iar costurile aferente reparatiior efectuate la partile comune sunt suportate de intreaga asociatie. Din pacate nu am gasit nimic in acordul intocmit de asociatie, sau vreun articol de lege, care sa ma ajute sa disting imobilele ca fiind entitati diferite. Referitor la mentiunile doamnei Elidor, dansa s-a referit ca ne gospodarim independent in sensul ca unii mai platesc un gradinar, sau o femeie de sevici ocazionala, din clasica chetă :)
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Inspector_Gadget, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
:))))) simteai si tu nevoia sa spui ceva. Ai uitat sa pui prefixul "Confucius spune"

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis cladire fara asociatie andrei_pap87 andrei_pap87 Locatarii unui bloc nu sunt constituiti in asociatie de proprietari...acoperisul cladirii (considerat bun comun) este intr-o stare avansata de degradare, iar ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloana comuna de apa calda pe verticala elena covaci elena covaci Cheltuiala cu inlocuirea unei coloane comune de apa calda pe verticala dintr-un imobil se repartizeaza conform cotei indivize si trebuie sa plateasca si cei ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna anca111 anca111 Sunt proprietara unui apartament care ocupa in integralitate ultimul etaj al unui imobil si are o teerasa deschisa de 16m2 care figureaza in cadastru. Noul ... (vezi toată discuția)