avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis-Asociatie de proprietari atipica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis-Asociatie de proprietari atipica

Buna ziua,
O asociatie de proprietari, cu personalitate juridica, compusa din 6 cladiri indipendente fizic, fiecare cu cate 6 apartamente, are in comun doar o centrala termica proprie, aflata la randul ei intr-o cladire independenta.
Fiecare din cele 6 cladiri se gospodareste independent, doar plata cheltuielilor de intretinere se face catre un singur administrator.
Acoperisul uneia din cladiri are nevoie de reparatie.
Ar trebui sa participe la plata toate cele 6 cladiri sau numai cea cu problema ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 12:16, 28 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle Inspector_Gadget., intr-o Asociatie de proprietari obisnuita, unde acoperisul este la propriu unul singur, exista diferentieri de cheltuieli specifice fiecarei scari, becuri arse, senzori de lumina defecti, etc. , care sunt cuprinse in liste njmai pe scara unde a fost necesara inlocuirea lor, nu sunt repartizate costurile la toti membrii Asociatiei ! In ceea ce priveste Asociatia dvs., acoperisul nu este deloc doar unul singur si comun, ci sunt 6 acoperisuri total independente, tot ce aveti in comun sunt centrala termica si tevile care pleaca de la ea catre cele 6 case.
Asa cum puneti problema , ca toate casele membre ale aceleiasi personalitati juridice sa plateasca pentru tot ce se strica la una, s-ar ajunge la situatia ca proprietarii unei dintre case, mai lenesi sau ma smecheri, sa-si neglijeze locuinta , sa o lase sa se deterioreze exterior pentru ca vor contribui si ceilalti la reabilitarea ei, in timp ce proprietarii din restul de 5 case si le-au ingrijit de-a lungul timpului. Sunt sigura ca legiuitorul, daca ati ajunge la un proces , nu v-ar da dreptate. Pana la urma toate Codurile-Penal sau Civil- pleaca de la regula de baza , a bunului simt.
Ingrijorarea dvs. referitoare la CUI, la fondul de reparatii, etc. este asemeni cu frica de drobul de sare ce ar putea sa va cada in cap, putina gandire , chiar daca nu aveti multa experienta, va va ajuta sa rezolvati problema cu bun simt, legal . Succes !
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Elidor, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
( Inspector_Gadget,gresit ati folosit notiunea de "prefix" : << in lingvistică, un afix (de la verbul latinesc afficere „a atașa”) este un morfem numit „legat”, adică ce funcționează numai atașat unei baze, care poate fi o rădăcină, o temă sau un cuvânt independent.

Din punctul de vedere al locului pe care îl ocupă față de baza la care se atașează, afixele se împart în trei tipuri principale: prefixe (care preced baza), sufixe (care urmează baza) și infixe (care sunt inserate într-o bază dată de o rădăcină) .

Prin adăugarea de afixe, numită „afixare”, se adaugă altui morfem/altor morfeme informație lexicală sau/și gramaticală[. Din acest punct de vedere se disting afixe derivaționale (numite și lexicale) și afixe flexionare (numite și gramaticale). Primele schimbă mai mult sau mai puțin sensul lexical al cuvintelor la care se adaugă, formând cuvinte noi, dar cele din urmă nu îl schimbă, deci nu formează cuvinte noi. Există totuși și afixe al căror sens este în același timp lexical și gramatical, eventual unul din acestea fiind preponderent. >> )

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Elidor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis cladire fara asociatie andrei_pap87 andrei_pap87 Locatarii unui bloc nu sunt constituiti in asociatie de proprietari...acoperisul cladirii (considerat bun comun) este intr-o stare avansata de degradare, iar ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloana comuna de apa calda pe verticala elena covaci elena covaci Cheltuiala cu inlocuirea unei coloane comune de apa calda pe verticala dintr-un imobil se repartizeaza conform cotei indivize si trebuie sa plateasca si cei ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna anca111 anca111 Sunt proprietara unui apartament care ocupa in integralitate ultimul etaj al unui imobil si are o teerasa deschisa de 16m2 care figureaza in cadastru. Noul ... (vezi toată discuția)