avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi în cadrul unei succesiuni. Cum pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi în cadrul unei succesiuni. Cum pot rămâne singurul proprietar dacă suntem 4 moștenitori?

Buna ziua,
Se dezbate in instanta succesiunea dupa mama noastra pentru un imobil si suntem patru copii. In urma unei expertize eu am de primit despagubiri de la ceilalti frati pentru reparatiile si imbunatatirile aduse imobilului supus impartirii. Eu as dori sa raman singurul proprietar al acestui imobil si sa le dau fratilor mei suma care li se cuvine conform evaluarii expertului din care sa scad ce imi datoreaza ei. As dori sa-mi spuneti daca este posibil acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 21:23, 27 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
imobilul nu este partajabil in natura . Am dori sa facem tranzactia dar mai intai trebuie sa se omologheze raportul de expertiza pentru ca exista o neconcordanta intre suprafata din acte si cea reala. Acesta este motivul pentru care se dezbate succesiunea in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati o tranzactie prin care va intelegeti cu fratii ca sa primiti dv.imobilul in natura obligandu-va sa platiti sultele cuvenite celorlalti frati. Chiar si fara tranzactie puteti solicita in instanta acest lucru, contand in acest sens anumite aspecte care ar inclina balanta catre dv., respectiv considerente importante care va determina sa doriti imobilul in natura ( ex: ca locuiti acolo, ca ati intretinut acest imobil etc).
Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii care trebuie urmati. c.risti c.risti Buna ziua. Acum 2 ani a murit bunicul meu ... Casa in care stam de 30+ ani mama (de la nastere ,eu si fratii mei) era trecuta pe numele bunicului. Din mai ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota ... 12254 12254 Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota de aproximativ 10 % dintr-un apartament, cei 90 % o sa fie partea unui frate ce va primi cota ... (vezi toată discuția)