avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de a profesa expira
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de a profesa expira

Buna ziua!
Am terminat facultatea de medicina (radiologie si imagistica- 3 ani), si nu am profesat dupa terminarea studiilor. In cati ani "expira" dreptul de a profesa in domeniu, si in ce consta redobandirea acestuia? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 29 Iunie 2018
Dreptul de a profesa nu expira , ci poate valabilitatea atestatului de libera practica.

Cornel Vasile a scris:

Dreptul de a profesa nu expira , ci poate valabilitatea atestatului de libera practica.

Exact!
In cat timp expira?
În cazul în care un asistent medical generalist, o moaşă sau un asistent medical nu îşi exercită profesia efectiv, legal şi neîntrerupt pe o perioadă de cel puţin un an, în ultimii 5 ani de la data absolvirii studiilor care atestă formarea în profesie, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România reatestă, la cerere, competenţa profesională a acestuia, în vederea exercitării profesiei.
Multumesc pt raspuns. Atestarea aceasta consta intr-un examen, nu?
Reatestarea competenţei profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali în vederea exercitării profesiei se face, la cerere, de către o comisie a filialei Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în baza Metodologiei de reatestare a competențelor profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali, .

In speta, este vorba despre un examen de reatestare a competențelor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În cazul în care un asistent medical generalist, ... anca0704 anca0704 Bună ziua. În cazul în care un asistent medical generalist, o moaşă sau un asistent medical nu îşi exercită profesia efectiv, legal şi neîntrerupt ... (vezi toată discuția)
Autorizatie libera practica Simona77bis Simona77bis Buna ziua, am terminat in urma cu 5 ani postliceala de farmacie, dar nu am practicat niciodata. Acum imi caut de lucru, dar am aflat ca trebuie sa ma inscriu ... (vezi toată discuția)