avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme priv vz apartam mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme priv vz apartam mostenit

Suntem 3 frati, am obtinut drept de mostenire pe o garsoniera, pe care incercam sa o vindem si sa impartim banii in trei.Din pacate, unul dintre frati a murit.El are 4 copii si o sotie, doar unul este minor.Cum trebuie procedat mai departe cu apartamentul?tb sa asteptam sa faca ai lui copii succesiunea?Ce etape tb sa parcurgem noi acum, fratii defunctului?
Cel mai recent răspuns: Caraana , utilizator 14:32, 4 Iulie 2018
Partea care revenea fratelui decedat, revine acum mostenitorilor acestuia asa cum se hotaraste in succesiune.
Fratii ramasi in viata, pentru a putea vinde garsoniera au nevoie de acceptul urmasilor directi ai fratelui dvs. decedat.
Trebuie dezbătută succesiunea după fratele dvs.
După dezbaterea succesiunii, veti putea vinde toti. Cei 3 frați in viata, împreună cu moștenitorii celui decedat.
Multumesc ,pt partea fratelui decedat, daca s-ar vinde garsoniera, cum tb procedat cu banii ce i-ar reveni lui?Se rezolva prin banca si prin notar, presupun.
Nu puteti vinde fara acceptul mostenitorilor fratelui dat in fata notarului.
Banii se impart in mod egal intre fratii in viata cate 1/3 fiecare) si mostenitorii fratelui decedat (1/3). Sumele ce depasesc 50.000 lei nu pot fi achitate decat prin banca.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)
Mostenire lupascudumitru lupascudumitru am avut o sora care a decedat ,am ramas mostenitori eu un frate si ambii parinti. cum se imparte si cat revine fiecaruia .care sunt etapele de urmat. va ... (vezi toată discuția)