avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract vanzare cumparare

Buna ziua,
o persoana decedata recent are 3 mostenitori. In urma cu multi ani (probabil peste 10) vinde un imobil (fiind proprietar unic) unuia dintre actualii mostenitori (prin notar). Dupa deces, ceilalti 2 mostenitori nu recunosc contractul de vanzare-cumparare.
Care sunt alternativele pentru ambele parti? Se poate ataca in instanta contracrul? Cu ce sanse de castig?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: bogdan.sb , utilizator 19:33, 5 Iulie 2018
Buna ziua,
De regula sansele de anulare a unui contract de vanzare-cumparare in instanta sunt minime.
Pentru a avea ceva sanse, ar trebui sa dovediti ca este vorba de o donatie deghizata.
Da, este un proces excesiv de complicat pentru mostenitori.
Simplul fapt ca mostenitorii nu recunosc actul nu ajuta...
Da, este un proces excesiv de complicat pentru mostenitori.
Simplul fapt ca mostenitorii nu recunosc actul nu ajuta...
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie JusT_CooL JusT_CooL Dau un exemplu : Daca parinti mei imi lasa o proprietate cum ar fi o casa sau un apartament printr`un act de donatie,dupa decesul lor sora mea ar putea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire petrovantea12 petrovantea12 Buna, este nevoie de dezbaterea mostenirii in urmatoarea situatie: -bunicii au facut act de vanzare cumparare(imobil), nepotilor ca dupa decesul lor acestia ... (vezi toată discuția)