avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni

Buna ziua,
As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu o companie aeriana care nu ofera asistenta din acest punct de vedere, asadar trebuie sa treaca singur pe la vama.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:50, 3 Iulie 2018
Ares-3 minorul are 14 ani, vârsta minima pentru care compania aeriana îl considera adult. Pe site scrie ca “Persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani pot călătorii neînsoțite dar nu au dreptul sa însoțească un alt copil”. Îl va aștepta parintele la întoarcerea in țara la aeroport.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
stefanemilionel, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E totul în regulă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întoarcere din italia minor neînsoțit Nicoletaaa06 Nicoletaaa06 Dacă sunt minora și sunt in Italia ,as putea sa ma intorc in țara șingura?n ar fii nici o problema la aeroport ? (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate a unui minor... andreabo89 andreabo89 buna seara... Prietena mea are 17 ani, si ar fi trebui sa vina in Italia de sarbatori, cu avionul, iar la agentie de voiaj i s-a spus ca anumite companii de ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta Radu2205 Radu2205 Buna ziua, Am un copil de 16 ani si locuim in Polonia. Este posibil ca el sa calatoreasca cu avionul intr-o alta tara schengen(Germania) cu avionul ... (vezi toată discuția)