avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate loc de veci

Buna ziua.
Unde ma pot adresa pentru a actiona in judecata o persoana care nu vrea sa inmaneze titulul de proprietate pentru un loc de veci mostenitorului de drept?
Mentionez ca persoana in cauza este sotia celuilalt mostenitor, care a decedat in urma cu 2 ani.
Din punct de vedere legal banuiesc ca ar trebui ca amandoi sa aiba acces la acest act.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Codrut Balas , Avocat 17:41, 11 Aprilie 2019
Legislatia actuala permite concesionarea locurilor de veci pe 25 de ani. Nu se dau in proprietate.
Din discutie inteleg ca sunt 2 mostenitori care legal detin aceleasi drepturi, dar si indatoriri (taxa anuala loc de veci platita la primarie).
Locul este cumparat in urma cu 40 ani de bunicul meu. Taxele sun platite la zi pana in urma cu un an jumatate cand nu am mai avut acces la actul original de proprietate.
Chiar fiind cumparat in trecut, locul de veci ramane concesionat pe maxim 25 de ani de la ultima inmormantare.
In actul de succesiune (nu toti notarii mentioneaza locul de veci, chiar cumparat cu acte, in succesiune, tinand cont de cei 25 de ani de concesionare prevazuti de legea actuala) ar trebui sa se regaseasca mentionati, ambii mostenitori, ca beneficiari ai locului de veci.

POPA GHEORGHE a scris:

Chiar fiind cumparat in trecut, locul de veci ramane concesionat pe maxim 25 de ani de la ultima inmormantare.

Nu va suparati, unde scrie asta?
Nu am identificat actul normativ care sa prevada asa ceva.
Dimpotriva, consider ca dreptul de proprietate asupra locurilor de veci, dobandit conform legislatiei anterioare, ramane supus actelor normative sub imperiul carora s-a nascut.
Nicio lege nu prevede ca proprietatea se transforma in concesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire loc de veci naejcon naejcon Buna ziua, Exista un act normativ care sa reglementeze dreptul de mostenire pentru una sau mai multe generatii, a unui loc de veci concesionat intr-un ... (vezi toată discuția)
Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea a avut in concesiune doua locuri de veci ... TacheF TacheF Buna ziua, Mama mea a avut in concesiune doua locuri de veci in acelasi cimitir. In urma decesului trebuie facut actul de succesiune si pentru aceste doua ... (vezi toată discuția)