avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea penala in Viguare in ziua faptei sau in viguare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea penala in Viguare in ziua faptei sau in viguare in ziua judecatii?

Un cetatean ce a facut o fapta penala, dupa ce lege va fii judecat?

Legea penala in Viguare in ziua faptei sau in viguare in ziua judecatii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:21, 5 Iulie 2018
Dupa Legea care este mai favorabila.
Va multumesc de raspuns, dar puteti sa imi spune-ti dupa ce articol? Ca cineva mia spus ca este art.5 din Codul de procedura Penala si cred ca ma pacalit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 5*) Cod penal
Aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei
(1) În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi actelor normative ori prevederilor din acestea declarate neconstituţionale, precum şi ordonanţelor de urgenţă aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori respinse, dacă în timpul când acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziţii penale mai favorabile.
#CIN
*) Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 265/2014 (#M5), a constatat că dispoziţiile art. 5 din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care nu permit combinarea prevederilor din legi succesive în stabilirea şi aplicarea legii penale mai favorabile.

Da, va fi aplicabilă legea mai favorabilă dar este destul de înșelătoare legea favorabilă câteodată...
Depinde de mai multe lucruri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere pedeapsa evaziune marinescu112233 marinescu112233 Buna,intr-un proces de evaziune fiscala daca in timpul anchetei si a camerei preliminare prejudiciul a fost achitat in totalitate se reduce ... (vezi toată discuția)
Ce cod penal se aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Dosar penal - pus pe rol in anul 2012. Faptele au fost comise de inculpat in anii 2003-2008 si au fost ... (vezi toată discuția)
La o infracțiunea de act sexual cu minor săvârșită înainte ... viorelv viorelv La o infracțiunea de act sexual cu minor săvârșită înainte de întrarea în vigoare a Legii 217/2020 , în condițiile în care victima avea 15 ani si ... (vezi toată discuția)