avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am aflat că administratoarea căminului unde e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. O poate obține fără știrea familiei?

Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat lunar diferenta. Acum am aflat -intamplator, neoficial- ca administratoarea caminului a inceput demersurile pentru obtinerea curatelei. Pe mine, ca apartinator (in sensul de membru al familiei si fiind cel care ii achita cheltuiele, sau pe mama care este sora ei si traieste) nu ne-a informat nimeni.
Este firesc sa fim suspiciosi fata de acest demers si va rog sa ne spuneti daca acest demers este legal si ce riscuri prezinta in privinta bunurilor ale caror singuri mostenitori am fi?
Precizez ca matusa in cauza este diagnosticata cu dementa senila, iar noi ca membri ai familiei am efectuat demersurile internarii, achitam lunar diferenta de cheltuieli, o vizitam, ii asiguram suplimentele necesare si ne interesam constant de buna ei ingrijire.
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:24, 23 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca e clar e una, ce v am indrumat sa faceti din punct de vedere procedural este alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune kikibv08 kikibv08 Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in ... (vezi toată discuția)
Curatela acinom acinom Buna ziua. As dori sa stiu daca dispozitia de curatela instiituita in anul 2010 asupra matusii mele diagnosticata cu dementa senila imi ofera posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Internare la azil fara voia pacientului limac limac se poate duce la o azil o persoana impotriva vointei ei - mentionez ca persoana respectiva are pakinson gr 3 si dementa senila - in pricipiu este de acord sa ... (vezi toată discuția)