avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face recurs la o hotarare definitiva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face recurs la o hotarare definitiva irevocabila si executorie?

Este o hotarare de partaj bunuri comune care este facuta executorie din luna august 2008.Am primit deja a doua citatie de la executor si la doua zile dupa aceea am primit citatie de recurs la Curtea de apel.
E normal sa poti ataca o hotarare executorie?
ce trebuie eu sa fac?
Potrivit art.284 C.p.civ. termenul de apel curge chiar daca comunicarea hotararii a fost facuta odata cu somatia de executare.
Apelul declarat in termen suspenda executarea hotararii de prima instanta,cu exceptia cazurilor anume prevazute de lege.
Dumneavoastra trebuie sa depuneti o cerere de apel la Curtea de apel ,in care sa aratati hotararea pe care o atacati,daca sunteti apelantu,daca sunteti intimatul trebuie sa depuneti intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata.
Eu sunt intimatul si termenul este maine.
Mai pot face ceva?
marius33 a scris:

Potrivit art.284 C.p.civ. termenul de apel curge chiar daca comunicarea hotararii a fost facuta odata cu somatia de executare.


Citatul e corect, dar se potriveste in speta fix ca nuca-n perete.
Din mesajul sarac in detalii eu pricep totusi ca executarea se face impotriva d-nei Ionela.
Deci ea ar fi fost cea care, daca nu ar fi primit comunicarea hotararii decat odata cu somatia de executare, ar fi putut sa promoveze calea de atac in termenul care curgea de la comunicarea somatiei (a hotararii odata cu somatia).
Dar observ (mai mult ghicesc) ca recursul este promovat tocmai de catre cel ce a pornit executarea. :-/

Despre ce o fi vorba in minunea asta n-am insa de unde sa ghicesc.
Citatia aceea a venit asa ...foaie verde frunza-n vant? Nu o avea si ea atasata vreo cerere/motivare?

Daca mai cititi mesajul acesta inaite de a ajunge in instanta (astazi ati spus ca este termenul) cereti si dvs. un termen pentru angajare avocat. Vi-l angajati sau nu, e treaba dvs., dar macar aveti timp sa va dumiriti despre ce-i vorba.
multumesc de sfat
Mi-am angajat avocata=D>
Sentinta cu privire la partaja e supusa apelului.Iar decizia data in apel , recursului .

Daca partajul a reprezentat un capat accesoriu al cererii de chemare in judecata , operand e doar recursul , termenul de 30 de zile curgand de la comunicarea sentintei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare adriana.georgiu adriana.georgiu de ce ar fi tardiva contestatia la executare desi s-a facut inlauntrul termenului de 15 zile cerut de art 401 cod pr.civ daca titlul executor este o sentinta ... (vezi toată discuția)
Dupa 3 ani de la partaj,daca nu s-a platit sulta stabilita de catre instanta,sotia ramasa in casa ,mai are vreo obligatie fata de sot?de Mirela mir Mirela mir Buna seara! Am o prietena care a divortat si a facut partajul acum trei ani (se implinesc pe 27 martie).I s-a stabit ca trebuie sa plateasca o sulta sotului ... (vezi toată discuția)
Juridic craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com cum poate o hotarare,sa devina definitiva..Am primit hotararea pe 4 -03-2010. Este o hot. de div. Cum o pot face,definitiva,si executorie,cum si la cat timp. ... (vezi toată discuția)