avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... juridic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

juridic

cum poate o hotarare,sa devina definitiva..Am primit hotararea pe 4 -03-2010.
Este o hot. de div. Cum o pot face,definitiva,si executorie,cum si la cat timp. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:06, 23 Martie 2010
Va deveni definitiva daca nu se ataca in timpul mentionat pe hotarare. Atunci poate fi executata sau poate fi investita cu formula executorie (daca se pronunta si asupra unui partaj).
in 30 zile de la comunicare..asteptati sa vina comunicarea hotararii si dupa aia o legalizati si investiti cu formula executorie, dupa trecerea celor 30 zile
In materia divortului, atat termenul de apel cat si termenul de recurs este de 30 zile si curge de la comunicarea hotararii (art. 619 C.pr.civ.).
Daca sentinata de divort nu va fi apelata in acest termen atunci puteti cere legalizarea ei cu mentiunea "definitiva si irevocabila".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)