Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti,daca sunt operata de pe 05.04.2018 de adenocarcinom colon,am concediu medical cod 14,fac tratament cu citostatice pastile de Ecansya,sunt la a-3-a tura,sefa mea de la serviciu spune ca tb.sa dau o declaratie precum ca nu pot merge la munca,ptr ca ea sa solicite o angajare pe perioada determinata a unei persoane,in locul meu.Este normal sa mi se solicite aceasta declaratie in cazul in care eu am dreptul la un an de concediu medical ?Angajatorul meu este B.C.R.
Multumesc.
Concediul medical se elibereaza lunar, nu o singura data pentru un an intreg. Nu aveti de unde sti pe ce perioada veti primi concediu medical.
Sefa dvs. comite un abuz de functie. O astfel de declaratie nu este mentionata in Codul muncii.
Nu este obligatorie o astfel de declaratie , intrucat potrivit prevederilor art.50 C.mun., contractul individual de munca se suspenda de drept in cazul concediului pentru incapacitate temporara de munca.
In aceasta situatie,avand in vedere dispozitiile art.83 C.mun., un contract individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca.
Incetare cim
iuli113
ce se intamla daca eu sunt in ultima saptamana de contract cu firma si am contractul facut pe perioada determinata si imi bag concediu medical in ultima ... (vezi toată discuția)