avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imputare lipsa inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imputare lipsa inventar

Buna ziua , am si eu o intrebare. Lucrez la o statie Rompetrol. In urma inventarului lunar am iesit lipsa 120 de mil. Suma respectiva sefii nostrii ne obliga sa o platim, In caz contrar nu ni se vireaza salariile si , suntem dati afara. Deci , suntem obligati sa platim aceasta suma ? In situatia in care noua nu ne este prezentata nici o dovada cum ca aceasta suma este lipsa. Pur si simplu ne a aruncat aceasta suma si ca trebuie sa o achitam. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Nu sunteti obligati s-o platiti , daca nu se prezinta documente in acest sens.

Pentru recuperarea prejudiciului produs de salariaţi, în prezent, aveţi la îndemână următoarele modalităţi:
- pe cale amiabilă (acordul părţilor). contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor, însă, nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.(n.m., 9500 lei)
- pe cale judiciară (acţiunea în justiţie).

Orice retinere din salariu se face in baza unui titlu executoriu sau a unui acord ... inexistenta unui asemenea document , va da posibilitatea de a va adresa instantei de judecata pentru recuperarea banilor opriti nelegal de catre angajatorul dvs.
Pai suma nu poate decurge decat dintr-o inventariere a stocului. Inventarul la randul lui este semnat (obligatoriu) de gestionari, adica de voi. Da ? Visaavis de stocul masurat pe teren (in conditiile specificatiilor de temperatura si volum privind masurarea carburantilor) ar trebuii sa existe o Situatie scriptica a stocului. Adica un stoc emis de calculator (recte contabilitate) cu Stoc Initial, Intrari,Iesiri,Stoc Final Stocul Initial este stocul masurat la precedentul inventar. Diferenta dintre Stocul Scriptic si Stocul Faptic este plus sau minus. Verificati inventarul ca d'aia sunteti gestionari. Daca nu sunteti gestionari si nu cunoasteti regulile gestionare, nu aveti ce sa cautati acolo. Totul poate fi verificat pe baza actelor. Cereti inventarul precedent ca sa verificati dela ce plecati si verificati daca coincide cu Stocul Initial dela actualul inventar. Nu te poate scoate nimeni pe minus daca sti meseria pentru care esti angajat. Aaaa, daca n-ai cascat ochii si te-a furat unul sau altul, esti bun de plata fraticule. Eventual cereti repetarea inventarului. Sunteti singurii gestionari de carburanti, din galaxie, care ies pe minus. Acolo nu ai cum sa fi decat pe plus. Verificati deasemenea metrologic si pompele.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
viorel55, utilizator
Eu ma refeream pe magazin. Nu in pompe..
Indiferent de ce gestiune este vorba : Orice retinere din salariu se face in baza unui titlu executoriu sau a unui acord semnat de dvs ... inexistenta unui asemenea document , va da posibilitatea de a va adresa instantei de judecata pentru recuperarea banilor opriti nelegal de catre angajatorul dvs.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, Va multumesc pentru timpul acordat !

Alte discuții în legătură

Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Reglare raport de gestiune corina-b corina-b am preluat o firma si am ceva probleme. Inventarul nu bate cu raportul de gestiune si nici cu balanta...am trei valori diferite...am verificat rapoartele de ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si recuperare sume de la angajata bulzanv bulzanv am o vinzatoare la un chiosc ,am facut inventar a iesit cu minus cum pot recupera suma? Inca ceva eu nu i-am lasat scris nicaieri stocul de pornire ce ziceti ... (vezi toată discuția)