avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenintarea cu darea in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenintarea cu darea in judecata

Am cumparat o casa si in anexa de la Contractul de cumparare, exista Procesul Verbal prin care o lista de elemente trebuiau solutionate de vanzator in termin de 30 de zile de la semnarea PV-ului. Din ianuarie pana in iulie au mai ramas 2 lucruri din PV nefinalizare de vanzator. In Contract exista clauza de plata finala numai dupa efectuarea tuturor reparatiilor din PV. Vanzatorul ma ameninta cu darea in judecata si cu un avocat care va notifica serviciul meu pentru ca refuz sa platesc suma finala pana cand nu rezolva cele 2 chestiuni. Are dreptul sa ma ameninte cu darea in judecata? Mentionez ca nu locuiesc in RO, iar vanzatorul locuieste in RO.
Buna ziua,
„amenintarea cu darea in judecata” nu este o amenitare in conceptul legii penale... este un drept al fiecaruia sa se adreseze instantelor de judecata, atunci cand considera ca nu poate rezolva problemele civile pe cale amiabila,
Prin actiunea pe care acesta o va promova in instanta, dvs. aveti posibilitatea sa va faceti apararile si sa aratati motivele pentru care refuzati plata sumei finale.
Avand in vedere ca nu locuiti in Romania, este recomandabil sa contactati un avocat din Romania, care sa va reprezinte interesele in fata instantei cat si in raport cu relatiile dintre dvs. si vanzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ne lovim de următoarea situație: am achiziționat ... Adeea87 Adeea87 Buna ziua. Ne lovim de următoarea situație: am achiziționat un apartament care înainte a fost spațiu comecial: frizerie , respectiv salon de remodelare ... (vezi toată discuția)
Efecte antecontract vanzare-cumparare pentru promitentul cumparator richardf richardf Am incheiat in luna mai un antecontract de v-c pentru un teren, in calitate de promitent cumparator, pentru care am platit evident un avans. Ulterior, am decis ... (vezi toată discuția)
Pamant cumparat, acte neperfectate din cauza vanzatorului silvia77 silvia77 Buna ziua. Am cumparat pamant, l-am achitat integral in prezenta notarului dar actele nu s-au putut perfecta pentru ca vanzatorul nu a facut cadastru si ... (vezi toată discuția)