avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin care fumează și bea cu orele pe casa scării. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin care fumează și bea cu orele pe casa scării. Pot obliga asociația să ia măsuri, sau ce opțiuni am pentru a descuraja aceste nesimțiri?

Buna ziua.
Am rugamintea sa ma ajutati cu niste pareri referitor la o situatie cu care ma confrunt si nu reusesc sa rezolv nimic intr-un mod civilizat.
Pe scurt, un vecin fara gram de bun simt, fumeaza si consuma bauturi pe casa scarii, la inceput pentru ca avea piciorul in ghips si apoi pentru ca nu i-a zis nimeni nimic, a ajuns sa stea cu paharul si sa fumeze tigara dupa tigara.
Am incercat sa discut civilizat cu el si a devenit agresiv, adresandu-mi injurii si fiind foarte ofensat ca ii spun ce sa faca la dansul la usa, fapt pentru care mi-a si amenintat familia si pe mine cu moartea si ulterior a fost implicata politia. Din ce am realizat, sunt singurul afectat de nesimtirea lui si discutand cu presedintele de asociatie, mi-a raspuns sec ca dansa nu este afectata de acest lucru si ca nu se baga.
- As dori sa stiu: daca fac o solicitare scrisa catre asociatie, ei au obligatia de a lua masuri? (in sensul de a il informa asupra respectarii spatiului comun, de a pune afise cu fumatul interzis)
- Daca politia nu poate face nimic, decat daca il gaseste cu tigara "in gura" pe casa scarii si daca presedintele de asociatie nu ia nicio masura in acest sens, dupa o solicitare scrisa, mai am vreo optiune pentru a descuraja aceste nesimtiri?
Va multumesc mult pentru timpul dvs si pentru orice raspuns ajutator.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 61dan , utilizator 23:34, 9 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti-i poze si filmulete cu el cand fumeaza pe casa scarii... sa se vada clar din poze si filmulete unde se afla si mai ales cand fumeaza!
Apoi depuneti sesizare la politie /parchet/primarie/asociatie si atasati pozele si filmuletele .
Multumesc pentru raspuns. Dar nu este ilegal sa-l filmez? Si daca il filmez, pot folosi apoi acele probe, fara sa mi se faca dosar penal? (Pentru ca cei de la politie mi-au spus ca nu am voie sa-l filmez fara acordul lui si ca daca o fac mi se face dosar penal).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti folosi inregistrarea fara acordul acelei persoane ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia si parchetul nu se implica in solutionarea de astfel de spete
Este problema care se solutioneaza simplu prin regulamentul de ordine interioara a asociatiei de proprietari unde se stipuleaza fumatul interzis
Imaginile nu pot fi utilizate fara acordul persoanei-contravine legii speciale!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate aplica o amendă contravențională.
Chemați poliția sa il prindă în flagrant.

Alte discuții în legătură

Fumat pe scara blocului si in lift hillfingerr hillfingerr Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva ce posibilitati legale am de a combate o practica foarte deranjanta si des intalnita pe scara blocului in care ... (vezi toată discuția)
Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)