avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plagă infectată. Spitalul spune că sunt sănătos!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plagă infectată. Spitalul spune că sunt sănătos!

In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) de acelasi medic tot de granulom ( in urma unei operatii de hernie inghinala facuta la un alt spital de stat in 2014).
La 4 zile de la operatie am fost externat, apoi am constatat ca plaga nu arata deloc bine; totul culminand cu o hemoragie puternica petrecuta la o saptamana de la operatie, fiind obligat sa chem salvarea pentru a opri sangerarea (a urmat inca o zi de internare intr-un alt spital de stat!). Pentru ca rana arata foarte rau, am fost foarte des la medicul care m-a operat. Acesta imi spunea mereu ca o sa se inchida, ca nu trebuie sa exagerez, ca trebuie sa stau linistit...
In data de 28.06.2018 am fost la un Laborator de stat acreditat RENAR care mi-a dat (peste cateva zile) rezultatul: "prezent stafilococ coagulazo-pozitiv hemolitic; absenta flora microbiana anaeroba". La cateva zile distanta, in 02.07.2018, la insistentele mele, medicul chirurg care m-a operat mi-a luat proba bacteriana. Rezultatul primit in 06.07. 2018 a fost : flora microbiana absenta, levuri absente. Analiza realizata in spital era efectuata de un laborator privat, gazduit la subsolul cladirii, ale carei interpretari nu sunt acoperite de acreditare RENAR. Pe scurt, plaga arata foarte urat, moralul meu e la pamant... Ce ma sfatuiti sa fac din punct de vedere juridic?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cautati un av specializat in malpraxis pt a vedea daca poate fi atrasa o eventuala raspundere a spitalului.
Renarul acreditează pentru acuratețea analizelor, nu a interpretărilor.
Nu este vorba de interpretarea analizelor in acest caz, dupa spusele utilizatorului.
Un buletin de analiza (primul, intocmit de un laborator la care a apelat pacientul) mentioneaza prezenta stafilococului si alt buletin de analiza (de la laboratorul cu care lucreaza spitalul, care trebuia sa confirme/ infirme analiza), absenta stafilococului.
Chirurgul a avut la dispozitie buletine contrare de analiza cu rezultate contrare.
In mod normal trebuie solicitata o noua analiza, la un alt laborator.
Puteti face o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la spital si sa solicitati clarificarea situatiei si interventia medicala asupra dvs., cea care se impune pentru insanatosire.
Pentru a fi caz de malpraxis mai intai trebuie stabilit cine a gresit/ daca s-a gresit si apoi sesizat Colegiul medicilor din judet.
Despre ,malpraxis medical gasit mai multe informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_381...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa repetati testul la alte doua laboratoare diferite, solicitand in acelasi timp, in scris, spitalului sa refaca analiza, sa va emita un punct de vedere, data fiind situatia de fapt a starii dv.de sanatate. Ulterior ar trebui facuta o expertiza medico-legala pentru a avea un punct de pornire intr-un proces de malpraxis. In cadrul unui astfel de proces, puteti solicita inclusiv daune morale pentru suferintele fizice, dar si traumele morale avute.
Multumesc. Asta voi face, Voi repeta analizele in alte doua locuri, doar ca (sfatuit de cei care au depistat stafilococul) am inceput sa iau antibiotic. Voi vedea ce va iesi la analiza. Plaga arata foarte urat; am inceput de 2 zile sa o fotografiez pentru a avea si un istoric in imagini.

Alte discuții în legătură

Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Cine plateste pentru raul facut? aditza38 aditza38 am nascut pe data de 19 ianuarie un baietel de 3 kg,sanatos.cand m-am intors acasa de la maternitate am observat ca are o umflatura in zona inghinala la ... (vezi toată discuția)
Infectie intraspitaliceasca si suprainfectie in spital privat tom_bog tom_bog Buna ziua, As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu o situatie petrecuta recent intr-un spital privat. Am internat copilul cu o viroza si dupa ... (vezi toată discuția)