avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu pamantul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu pamantul

Buna seara. Problema pe care o voi expune e vaga, din ce mi-a povestit o cunostinta (o voi numi X) si e posibil sa nu fie inteleasa in totalitate. In urma cu 50 de ani bunica lui X a primit pamant de la primarie intr-o comuna, dar fara niciun act care sa dovedeasca asta. Langa pamantul respectiv aceasta a primit o casa iar impozitul a fost platit pana in prezent (Pamantul primit e folosit pentru agricultura). X doreste acum sa primeasca un act prin care sa se dovedeasca faptul ca pamantul primit la negru, daca pot spune asa, acum 50 de ani ii apartine si pentru a evita cedarea lui in favoarea altcuiva. Ce se poate face in aceasta situatie ?
Multumesc si sper ca am reusit sa ma fac inteles cu cat am auzit de la X.
Greu de crezut ca primaria i-a dat „bunicii lui x„ un pamant fara acte in regula.
Singurul act pe care il poate face x , acum, este o actiune in uzucapiune indreptata impotriva celui ce detine acte autentice (sau mostenitorilor lui) pe acel pamant .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa va bag putin in ceata D.A.F. D.A.F. Buna seara,as vrea sa primesc un raspuns la urmatoarea problema:Soacra mea detine o casa la tara si in jur de 1500m pamant in spatele casei,are acte pe casa si ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna? add2013 add2013 Buna ziua . Va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri/pareri/sfaturi. Tot ce povestesc mai jos este problema bunicilor(foarte disperati) nu mai au ... (vezi toată discuția)