avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

resurse umane

În iunie 2009 am cerut pensionarea cu data de 1 iulie 2009,depunîndu-mi dosarul la Casa Judeţeană de Pensii.În august 2009 am depus cerere pentru concediul legal pe 2009 dar l-am întrerupt cu Foaie de boală înclusiv luna septembrie 2009. În 14.octombrie 2009 am primit decizia de pensionare nr.237465 din 13.10.2009 prin care se specifică că drepturile au fost stabilite începând cu data de 1.07.2009.
Vă întreb - cum procedez cu concediul pe 2009?Cu ce dată se face decizia de încetare a reporturilor de serviciu?Am prezentat-o la instituţie în data de 28.10.2009.Mi se calculează concediul până în 13.10.2009 şi restul mi se plăteşte sau cu data de 29.10.2009 calculându-mi-se pe această perioadă concediul normal în drept de unde se plătesc toate obligaţiile către stat?
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 09:18, 4 Noiembrie 2009
Concediul de odihna se acorda anual proportional cu perioada lucrata. Pentru a stabili perioada lucrata, este necesar sa se stie data incetarii CIM in cazul dumneavoastra daca acesta va inceta la data comunicarii deciziei de pensionare conform art. 56 lit. d, va fi data de 29.10.2009. Dreptul de CO aferent anului 2009, se va stabili pentru perioada 01.01 - 29.10.2009, din care se vor scadea perioadele de suspendare a CIM (concedii medicale daca in cumul acestea depasesc 30 zile calensaristice) si perioadele efectuate. Restul de zile ramase neefectuate va vor fi calculate si compensate in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in cazul unui salariat invalid gradul 1. ami_ru ami_ru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la [b]gr. 1 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul pensiei anticipate partiale nicusan nicusan Casa de Pensii trimite unitatii adresa prin care comunica emiterea deciziei de pensionare anticipata partiala.Unitatea ia cunostinta de aceasta , sa zicem la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)