avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis după divorț și schimbare nume
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis după divorț și schimbare nume

Buna!Eu locuiesc in strainatate, în 2016 m-am căsătorit în România,anul acesta am divorțat iar acum sunt in tara pentru a schimba actele,problema mea este urmatoarea:in timpul căsătoriei am obținut carnetul de sofer si este pe numele sotului,l-am obținut în italia și nu vreau sa il schimb in romania,după ce imi schimb cartea de identitate si pașaportul pot sa conduc cu permisul pe numele sotului?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:37, 10 Iulie 2018
Buna ziua,
Nu veti putea conduce cu nume diferit de cel din actele de identitate. Trebuie sa il preschimbati si pe acesta.
Multumesc!
Mergeti la autoritatile italiene si puneti-va de acord permisul de conducere cu noul nume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie dublă silviuh silviuh Salut. Nevasta-mea in romania are numele meu după căsătorie in 1994. In Italia după ce a obținut cetățenia italiana a fost obligată să reia numele de ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Act doveditor ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)