avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este adevărat?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este adevărat?

Bună ziua,
Sunt pensionar la limita de vârstă din 2010. După această perioadă am lucrat periodic la 5 firme private, pentru care am primit adeverință că am lucrat legal. Le-am depus la Casa de pensii care mi-a recalculat de fiecare data pensia. De fiecare data mi-a adaugat la pensie 1(un) leu pentru fiecare luna lucrata. Astăzi m-am întâlnit cu un pensionar care mi-a văzut o adeverință cu 2 luni lucrate pe anul 2018 care o depun azi pentru recalculare. Î-mi spunea că și el a primit 1(un) leu, dar apoi a depus contestație și a primit ulterior mai mult(în jur de 18 lei/lună).
Întrebare,
1. Care este adevarul?
2. Dacă este totuși adevarat ce spune dansul, ce trebuie sa fac eu în aceasta situație?
O zi bună! Și vă mulțumesc pentru răbdare.
Cel mai recent răspuns: gadrian , utilizator 13:57, 10 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1- Nu poate fi adevarat.
2-Nu trebuie sa faceti nimic.
Totul este in regula.
Pentru a primi 18 lei/luna trebuia sa aiba aproximativ 7,5 salarii medii brute pe economie.
Adica un salariou lunar brut de peste 31.000 lei.
Mulțumesc dle Mircea. O zi buna în continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza ? gadrian gadrian Buna ziua, Sunt pensionar iesit la limita de varsta, deci cu drept de munca. Pana in prezent am lucrat la 3 societati(srl-uri) cu contract de munca de 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Sotul meu are urmatoarele in decizia de pensionare.....total ... cornelia1961 cornelia1961 sotul meu are urmatoarele in decizia de pensionare.....total pcte. realizate : 78.67207 din care aferent ind.de corectie 0,37557 ( ind. 1,17 ) ... ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)