avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil cu handicap grav de la 7 la 18 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil cu handicap grav de la 7 la 18 ani conform Ordonanta 99/2017

Vechea legislatie prevedea concediu crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani, in conformitate cu Ordonanta 99/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate am inteles ca se prelungeste concediul pentru cresterea copilului cu handicap grav pana la 18 ani. Prelungirea concediului pentru cresterea copilului cu handicap grav conform noii Ordonante se face in aceleasi conditii ca si in vechea lege pana la 7 ani . Ce presupune modificarea adusa de Ordonanta 99/2017. Mentionez ca avem o fetita care in septembrie 2018 implineste 7 ani si este diagnosticata cu paralizie cerebrala ( tetrapareza spastica ) Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 10 Iulie 2018
1. Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Durata de acordare a indemnizației este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepția situațiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, este imobilizat în sisteme de imobilizare specifice aparatului locomotor sau este supus unor intervenții chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilită de medicul specialist, iar după depășirea termenului de 90 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

2. În cazul copilului cu afecțiuni grave, asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 16 ani.
Durata de acordare a indemnizației va fi cea corespunzătoare numărului de zile calendaristice aferente duratei concediului medical stabilită de medicul specialist, iar după depășirea termenului de 90 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Gabytza13 Gabytza13 Buna ziua,am si eu doua fetițe care sunt bolnave (scarlatina) si am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediu medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa cresterea copilului vicsilron vicsilron buna ziua! va rog ajutor, caci am un caz fff urgent si nu stiu rezolvarea. O salariara a terminat cresterea copilului, iar la o saptamna dupa ca si-a ... (vezi toată discuția)