avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCADRARE CONCEDIERE COLECTIVA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCADRARE CONCEDIERE COLECTIVA

In conditiile in care am semnat preavizul pentru desfacerea CIM din motive de reorganizare si conf art.x din Contractul Colectiv de Munca(concediere individuala) beneficiez de 6 salarii compensatorii iar in aceasta perioada de preaviz societatea este instiintata ca urmeaza sa intre in concediere colectiva care conform Contractului Colectiv de Munca colegii mei se vor incadra la 12 salarii comps.
Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez si eu in aceasta concediere colectiva conf.art.68 alin.2 din Codul Muncii, cu aceleasi drepturi ca si colegii mei si ce trebuie sa fac ?
Pot sa contest decizia de preaviz sau sa cer decizia de concediere daca exista?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
diaconu adriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:02, 4 Noiembrie 2009
Reorganizarea care are loc este la nivel de unitate deci, si dvs. va incadrati in aceasta categorie.Reorganizarea unui loc de munca,cea pentru care ati semnat trebuie sa fie inclusa in reorganizarea generala.

Codul Muncii Art 68 (2) La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.

Ceea ce este foarte important este momentul cand a avut loc concedierea individuala a dvs. si perioada cand are/a avut loc concedierea colectiva.

Eu am semnat decizia de preaviz in data de 12.10.09 urmand sa intru in cele 30 zile de preaviz. Instiintarea cu concedierea colectiva a venit pe data de 16.10.09 fiind depusa la Fortele de Munca, dar dupa spusele celor de la Resurse Umane nu este finalizata drept pentru care nu ma incadrez in aceasta concedierea colectiva.
Dar stau si ma gandesc la Fortele de Munca cand a fost depusa instiintarea nu trebuia sa fiu si eu trecuta in numarul de salariati daca sant inca in preaviz?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va incadrati, dar nu inteleg de ce aveti 30 zile de preaviz.
Instiintarea privind concedierea dvs. nu a fost depusa sau cea privind concedierea din 16.10.2009?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
titiana, utilizator
Am 30 zile lucratoare de preaviz din care 15 zile libere si 15 prezenta la serviciu.
Instiintarea pentru concedierea colectiva a fost depusa la Fortele de M pe 16.10.09,dar mi s-a comunicat de la Resurse Umane ca nu este finalizata.
Pe data de 24.11.09 mi se incheie CIM;Credeti ca ma incadrez la concediere colectiva?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
diaconu adriana, utilizator
Eu cred ca da ,numai ca trebuie sa cereti incadrarea in categoria concediere colectiva si sa stiti cum sa cereti.

Solicitati sprijinul unui avocat intrucat daca angajatorul nu vrea acest lucru,trebuie sa- i spuna instanta ca trebuie sa-l faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii-concediere,salarii diaconu adriana diaconu adriana In conditiile in care am semnat preavizul pentru desfacerea CIM din motive de reorganizare si conf art.x din Contractul Colectiv de Munca(concediere ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de preaviz diaconu adriana diaconu adriana In conditiile in care am semnat preavizul pentru desfacerea CIM din motive de reorganizare si conf art.x din Contractul Colectiv de Munca(concediere ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva diaconu adriana diaconu adriana Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In data de 17.07.2009 mi s-a adus la cunostinta in baza unei decizii(preaviz) ca am fost ... (vezi toată discuția)