avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie de preaviz

In conditiile in care am semnat preavizul pentru desfacerea CIM din motive de reorganizare si conf art.x din Contractul Colectiv de Munca(concediere individuala) beneficiez de 6 salarii compensatorii iar in aceasta perioada de preaviz societatea este instiintata ca urmeaza sa intre in concediere colectiva care conform Contractului Colectiv de Munca colegii mei se vor incadra la 12 salarii comps.
Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez si eu in aceasta concediere colectiva conf.art.68 alin.2 din Codul Muncii, cu aceleasi drepturi ca si colegii mei si ce trebuie sa fac ?
Pot sa contestez decizia de preaviz sau sa cer decizia de concediere daca exista?
Va rog sa ma ajutati si sa-mi raspundeti cat mai repede.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:56, 4 Noiembrie 2009
Buna ziua,

asigurati-va ca ceea ce ati primit este intr-adevar o notificare de previz;
daca asa stau lucrurile nu puteti contesta nimic la acest moment;
urmeaza sa contestati decizia la momentul la care o veti primi;
pentru a vedea daca si dvs. trebuia sa fiti prins in concedierea colectiva, un avocat trebuie s examineze problema; in cazul in care ati avea acest drept se poate anula in instanta decizia si va veti primi drepturile la fel cu ceilalti angajati;

Avocat Boncu
Ca sa va pot raspunde, va rog sa detaliati:
1. De catre cine este instiintata societatea ca vor avea loc concedieri colective?
2. Cand este ultima dvs. zi lucratoare?
3. Dar a celorlalti colegi concediati colectiv?
4. Cati angajati are societatea?
5. S-au mai facut si alte concedieri individuale recent?

Ca principiu, decizia de concdiere se poate contesta in 30 de zile de la data la care v-a fost comunicata - este vorba de decizia finala, nu de notificare de preaviz, asa ca este timp, daca vti considera ca trebuie sa contestati cncedierea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare concediere colectiva diaconu adriana diaconu adriana In conditiile in care am semnat preavizul pentru desfacerea CIM din motive de reorganizare si conf art.x din Contractul Colectiv de Munca(concediere ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii-concediere,salarii diaconu adriana diaconu adriana In conditiile in care am semnat preavizul pentru desfacerea CIM din motive de reorganizare si conf art.x din Contractul Colectiv de Munca(concediere ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva diaconu adriana diaconu adriana Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In data de 17.07.2009 mi s-a adus la cunostinta in baza unei decizii(preaviz) ca am fost ... (vezi toată discuția)