avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat/administrator decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat/administrator decedat

Buna ziua,
Asociatul meu a decedat in urma cu cateva zile.
Detinem amandoi cate 50% din partile sociale.
El era administratorul firmei.
Deoarece firma nu-si poate continua activitatea fara administrator este nevoie de numirea unui nou administrator. Pe de alta parte mostenitorii nu sunt in mod automat asociati si nici nu au facut inca succesiunea deci nu pot vota in AGA.
Se poate intruni AGA si hotara numirea unui nou administrator doar cu mine (asociat care detine 50%)?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gabriel8924 , utilizator 16:36, 10 Iulie 2018
Bună ziua,

În primul rând verificați în actul constitutiv al firmei dacă există clauze referitoare la felul în care se convoacă AGA și felul în care se adoptă hotărârile.

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Multumesc pt raspuns.
Scrie asa:
"Oricare asociat va putea cere convocarea Adunarii Generale, aratand scopul acestei convocari"
si
"Hotararile se vor adopta cu majoritatea absoluta a voturilor asociatilor si partilor prezente sau reprezentate la adunare"

Eu deduc ca pot convoca AG, asociatul decedat sigur nu poate veni, si eu intrunesc "majoritatea absoluta a voturilor asociatilor si partilor prezente sau reprezentate la adunare".
Gresesc?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Hot aga semnata doar de un asociat ContSters56278 ContSters56278 Asociatul care detine 70 % din SRL semneaza o hotarare AGA prin care se hotaraste incetarea activitatii firmei,hotarare pe care care asociatul minoritar nu o ... (vezi toată discuția)
Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)