avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Informații despre declarația unică
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Informații despre declarația unică

Din mass media, am aflat că pentru depunerea online a declarației unice, trebuia să primesc până la sfârșitul lunii mai un cod. Dacă nu am primit acest cod, înseamnă că nu trebuie să depun declarația unică? Sunt pensionară, dar în anul școlar 2017-2018 am predat în regim de plata cu ora și am și un teren dat în arendă. Nu am înțeles dacă trebuie să depun declarația unică pe 2018, căci pe 2017 am înțeles cu nu trebuie întrucât reținerile s-au făcut la sursă inclusiv pentru arendă. De asemenea, prietena mea este și ea pensionară și lucrat în primăvară în regim de plata cu ora și ar vrea să știe dacă trebuie să depună declarația unică.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:16, 10 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati primit inca acasa plicul cu codul, inseamna ca veti merge la ei la ghiseu, va ajut s-o completati si o depuneti acolo direct.
Daca aveti doar acel venit de la aplata cu ora si din contactul de arenda,in ambele cazuri atat scoala cat si arendasul v-au retinut si v-au platit impozitul pe venit la stat si deci dumneavoastra nu mai trebuie sa declarati nimic prin declaratia unica.
Pentru partea de contributie la sanatate, doar pentru venitul din arenda, daca veti incasa acest venit anul acesta peste 22800 lei, spre toamna va trebui sa depuneti declaratia unica si sa platiti cass. Altfel nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)
Cass venituri din mai multe surse ildiko.maria ildiko.maria Bună ziua! În afară de salarii am venituri din arendă- peste 22800, venituri din dividende -peste 22800 în anul 2018. În iulie am depus declarația ... (vezi toată discuția)
Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)