avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vrea să fac RCA pe numele unuia din utilizatori. În ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vrea să fac RCA pe numele unuia din utilizatori. În cazul unui eveniment, poate respinge asigurătorul despăgubirea din această cauză?

Buna ziua , voi achiziționa un autoturism nou , pe numele meu. Eu nu am mai avut autoturisme deținute în proprietate , fostul autoturism a fost înscris pe numele soției. Conform reglementărilor în vigoare pe contractul de vânzare cumpărare voi apărea eu , pe CI a autoturismului voi fi trecut tot eu , și pe certificatul de înmatriculare voi trece și soția ( legea permite asta ) . La calculul poliței de RCA eu figurez cu cota de B/M = B0 și dețin permis auto din 1995 , sotia figurează cu cota B/M = B7 adică -40% reducere la polița și permis din 2014. Pot cere polița de asigurare RCA pe numele soției ? Este legal ? Am întrebat la Serviciul Rutier și mi-au răspuns că pe ei nu-i interesează numele persoanei de pe RCA ( acesta fiind făcut pe seria de șasiu și Nr. De înmatriculare al mașinii ) . In cazul unui eveniment asiguratorul poate respinge despăgubire a pe acest motiv ? Cu stima ! Va mulțumesc !
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stefan Alexandroae , utilizator 22:44, 13 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In lege definitia asiguratului este - proprietarul sau utilizatorul unui vehicul sau unui tramvai a cărui răspundere civilă delictuală este preluată contractual de un asigurător RCA în baza contractului RCA valabil pentru prejudiciile produse terţelor persoane din accidente de vehicule/tramvaie.

Despagubirile se acorda pentru prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat.

Pe polita RCA este rubrica in care se pot trece mai multi conducatori auto.

Raspuns: in cazul producerii unui accident nu se poate respinge despagubirea atata timp cat auto asigurat detine polita RCA valabila. Este doar vorba de tarifare daca accepta asiguratorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va ajuta incheierea politei pe numele sotiei, decat daca ati vandut celalat autovehicul, si sotia va cere transpunerea clasei de B/M
In caz contracr, sotia va avea polita cu B7 pe autovehiculul vechi, si B0 pe cel nou
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri Cealaltă mașină este vândută . Voi cere polița RCA pe soția mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca cristianx004 cristianx004 de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)
Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier rouasa rouasa Buna seara! Am fost lovita de un autoturism si am dubla fractura de glezna, am fost operata, iar in spital am fost vizitata de politistii de la politia ... (vezi toată discuția)