avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare cheltuieli energie electrica si apa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare cheltuieli energie electrica si apa

Buna ziua. Functionez cu un pfa la o adresa unde nu am contract de enrgie electrica si apa, cu toate ca noi platim aceste utilitati. Exista vreo rezolvare in ceea ce consta sa pot sa ma scad cu aceste cheltuieli pe pfa?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:20, 13 Iulie 2018
Potrivit Norme metodologice Cod Fiscal:


SECȚIUNEA a 2-a - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate

7.

Sunt cheltuieli deductibile și cele efectuate pentru întreținerea și funcționarea spațiilor folosite pentru desfășurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, și nu pe numele contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturile de utilitati la un pfa cu sediul in locuință. Criss79 Criss79 buna ziua! Facturile de utilitati pentru un pfa cu sediul in locuinta si ctr de comodat intre proprietar si pfa se deduc in totalitate sau exista o cota parte ... (vezi toată discuția)
Ce spuneti de acest articol codul fiscal permite deductibilitatate la venituri neimpozabile ca contractul decomodat? iubestedariarta iubestedariarta \"Potrivit articolului 48 alineatul (1) din Codul fiscal, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Pfa-cum trebuie sa fac declaratia de venit pentru 2009 in regim real si pina cind? Mircea Cristian Mircea Cristian Am PFA pentru o colaborare,am facut anul trecut estimativul pentru 2009,am o hirtie cu venitul brut si net(oprit la baza 10%),iar acum trebuie sa fac realul ... (vezi toată discuția)