avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil- calculata gresit?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil- calculata gresit?

Buna ziua,mi-a fost aprobat dosarul ptr indemnizatia de crestere copil,intrebarea mea este daca ultimele 4 luni inaintea nasterii copilului nu am mai lucrat pentru ca mi-am dat demisia si nu am beneficiat de concediu prenatal si cele 42 de zile.....dreptul la indemnizatie nu ar trebui sa inceapa cu data nasterii copilului(eu asta inteleg din oug111/210 art 15 alin b)?mi-a fost calculata indemnizatie dupa cele 42 de zile de care eu nu am beneficiat,nu trebuia sa imi platesca aceste zile cei de la AJPIS daca nu am fost angajata?Multumesc pentru timpul acordat.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: serbanc , utilizator 13:13, 7 August 2018
Deci sa inteleg ca asa este cu cele 42 de zile.....,am zis sa ma informez inainte daca intr-adevar asa este,o sa fac contestatie.Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat.
Intr-adevar, persoanele care nu indeplinesc conditiile de acordare a indemnizatiei si concediului de maternitate beneficiaza de indemnziatia CCC de la data nasterii copilului daca actele sunt depuse in termenul prevazut de lege.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am revenit am fost sunata de la cei de la AJPIS si mi s-a spus ca daca am cotizat in ultimele 6 luni dinaintea nasterii as fi putut beneficia de concediu de maternitate care ar fi fost platit de casa de asigurari dar e problema mea ca nu am beneficiat.....as dori sa ma ajutati sa gasesc legea si art care spun asa ceva.....eu stiam ca doar salariatele si pers care din motive neimputabile...pot beneficia de concediu de maternitate......motive care eu nu m-as incadra fiindca mi-am dat demisia....mentionez ca pe perioada care nu am lucrat inaintea nasterii am avut asigurare de gravida...
Am sunat si la casa se asigurari si mi-au explicat ca dupa lege nu puteam beneficia de concediu de maternitate ca nu indeplinesc conditiile
Care este date nasterii copilului ?

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate obligatoriu? anita10 anita10 O angajata insarcinata vine la lucru pana in ultima zi, incepand cu data in care naste isi cere concediu fara plata pana la implinirea celor 42 zile de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil delfinut delfinut buna ziua, imi cer scuze daca s-a mai raspuns la aceasta problema insa as vrea un raspuns cat mai actual. Astfel: - partenera mea va naste la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)