Sotia doreste sa divorteze, in urma unor neintelegeri privitoare la bani.
Suntem casatoriti de 5 luni si nu avem copii. Am stat in concubinaj 6 ani.
Sotia a parasit domiciliul conjugal de o saptamana, si doreste divort pe cale amiabila ( ceea ce nu se poate ).
Bunuri dobandite in comun - zero.
Intrebare : - ce alte cai de a divorta are sotia ?
- ce pot face eu ptr a contracara, eu nedorind ruperea casatoriei
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc anticipat.
Avand in vedere ca sunteti casatoriti de mai putin de 1 an, motiv pentru care este imposibila dsfacerea castoriei prin acord, sotia dvs poate solicita divortul din culpa comuna, invocand neintelegeri, nepotrivire de caracter, etc., putand proba cu martori.
Chiar daca dvs va impotriviti, pana la urama divortul se va pronunta, intrucat sotia dvs nu poate fi obligata sa ramana intr-o casatorie pe care nu o doreste.
Poate intenta divort pur si simplu. Puteti sa va prezentati in instanta si sa nu introduceti si dvs. actiune in actiunea ei, asta insemnand ca nu sunteti de acord.
Cu toate acestea, nu o puteti impiedica cu nimic. Doar va dura mai mult.
Procedura conform art. 613 indice 1 CPC , de divort prin consimtamantul partilor este doar una simplificata, nu e singura modalitate, e o exceptie de la divortul pur si simplu.
Sotiei , reclamant in cadrul procesului de divort , ii sunt la indemana doua posibilitati de desfacere a casatoriei : cea din culpa comuna si cea din culpa exlcusiva.
Impacarea va ajuta, legiutorul intelegand sa protejeze , totusi , raporturile de familiei , si precizand ca aceasta institutie poate opera oricand in cadrul procesului de divort.
Cred ca o varianta valida e aceea a comunicarii , intruziunea a terte persoane (chiar a instantei de judecata ) care staruie in vederea operarii impacarii partilor , nu vad sa va fie de folos.
acest comportament al dansei releva faptul ca s-a produs o ruptura iremediabila in ceea ce priveste raporturile matrimoniale dintre dvs .
ca atare, procesul de divort se va desfasura si instanta va dispune in cele din urma desfacerea casatoriei, cu sau fara voia dvs .
puteti doar sa va prezentati la termene si sa mentionati in fata instantei ca va opuneti actiunii de divort .