avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare responsabil resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare responsabil resurse umane

Buna seara,
Doresc sa ma sfatuiti daca pot face o sesizarre catre ITM si Consiliul de discriminare cu privire la atitudinea responsabilului de resurse umane din hypermarket, in sensul ca imi vorbeste pe un ton ridicat, nu imi elibereaza adeverinta medic in 24.ore si cand are ea timp, ba mai mult mi-a completat si gresit si am trimis adeverinta la casa de asigurari sa-mi comunice daca este conforma cu realitatea ma refer la nr de concedii trecute, iar in caz de fals sa ia masurile care se impun,

Ideea este ca am sesizat si conducerea magazinului printr-un mail, dar nu am avut niciun raspuns, este protejata.

Am vreo sansa, am doar mailuri care i-am scris directorului de magazin cu privire la aceasta atitudine, dar mi-a zis doar verbal ca o sa rezolve .
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 19 Iulie 2018
In legatura cu incalcari ale normele de comportament se va sesiza numai angajatorul ... ITM-ul se poate sesiza numai daca sunt incalcari ale actelor normatiuev si ale legilor care reglementeaza domeniul relatiilor de munca si SSM.
Faptul ca are o atitudine ostila, nu intra in incidenta Itm, mu este prevazut in codul muncii, nu este o fapta de discriminare?
verificati si daca resursele umane nu sunt cumva un serviciu externalizat.
Nu este o fapta de discriminare aspectele : nu intra in competenta ITM, nu este prevazut in codul muncii,

Potrivit legislatiei, discriminarea reprezintă orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe baza de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuala, vârsta, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice.
vA MULTUMESC PENTRU RASPUNS, ATUNCI SA FAC SESIZARE LA CONSILIUL DISCRIMINARII?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)
Discriminare ? BX BX Statutul civil, respectiv casatorit(a)/necasatorit(a) reprezinta criteriu de discriminare ? Adica daca se ofera/refuza avantaje in baza acestui statut se ... (vezi toată discuția)
Exista in noul cod al muncii prevazuta si discriminarea penru varsta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! va rog cine ma poate ajuta, in nodul cod al muncii este prevazuta undeva si un articol ref.discriminare ref.varsta? si unde anume? si unde as mai ... (vezi toată discuția)