avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Discriminare ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Discriminare ?

Statutul civil, respectiv casatorit(a)/necasatorit(a) reprezinta criteriu de discriminare ?
Adica daca se ofera/refuza avantaje in baza acestui statut se poate incadra asta la discriminare ?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 13:34, 31 August 2011
Orice criteriu, cu exceptia pregatirii si aptitudinilor specifice muncii prestate, poate fi incadrat ca discriminare. Situatia in care s-ar accepta ar fi un criteriu de protectie sociala/a familiei ... zic
angajatorul roman pare inventiv :(

Legea nr. 324/2006 defineste discriminarea ca fiind: "orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice."
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
elena138, utilizator
Multumesc pentru lamuriri.
Cu multa placere! :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politica : '' ne selectam clientii '' = discriminare '' legala '' ?? ContSters205490 ContSters205490 De mai mult timp am observat in reclamele unor firme ... in general cluburi & restaurante o '' Politica '' >> afisarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a-si selecta clientela Mihaela Enache Mihaela Enache Buna ziua, Cunoasteti cumva temeiul legal pentru detinatorii de restaurante de a-si selecta clientela? Ati intalnit cazuri? E de notorietate ca majoritatea ... (vezi toată discuția)
Sesizare responsabil resurse umane morty morty Buna seara, Doresc sa ma sfatuiti daca pot face o sesizarre catre ITM si Consiliul de discriminare cu privire la atitudinea responsabilului de resurse umane ... (vezi toată discuția)