avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii

Buna ziua.Sunt mama a doi copii minori,de 3 luni stau in Danemarca,cuncubinul tot plecat e intr-o alta țara.Copii sunt in grija bunicilor.Tatal copiilor nu este de acord sa îmi aduc copii in Danemarca .Mentionez ca am loc de munca și chirie pe numele meu.Ce demersuri trebuie sa fac sa câștig custodia copiilor ,și ce șanse am sa câștig .Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Schaffertunde , utilizator 12:57, 15 Iulie 2018
Buna ziua,
deschideti in instanta o actiune de custodie si stabilire domiciliu la dvs. unde sunt nascuti copiii?
Regula se explicitează prin exercitarea autorității părintești de către ambii părinți.Pentru a obține “custodia” exclusivă este imperios necesar să aveți motive solide și probe pertinente.
Luați-vă un avocat bun pentru a formula acțiune având obiectul deja menționat, dar prin care să solicitați și stabilirea locuinței minorului la domiciliul dvs, pensie de întreținere, etc.
În subsidiar, pt ipoteza în care instanța va considera că autoritatea trebuie exercitată de ambii părinți, puteți solicita suplinirea consimțământului tatălui pt plecarea în străinatate a minorului.
In România sunt născuți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o mama vrea sa își ia copii de la fostul soț și ... All-in1993 All-in1993 Buna ziua. O mama vrea sa își ia copii de la fostul soț și sa plece în străinătate pt a le oferi copiilor un trai mai bun, însă să fostul soț nu ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)