avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu credit ipotecar.Cum se procedeaza in acest sens.Eu voi ramane in apartament cu fetita,trebuie specificat acest lucru in contract?Mentionez ca ratele la apartament le vom plati impreuna.
Avem si o masina in leasing,pe care o s-o ia sotul urmand a plati el ratele in continuare.Eu pot cere jumatatye din suma pe care am achitat-o pana acum la masina?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anyme , utilizator 15:44, 13 Noiembrie 2009
cu precizarea de a contribui si dvs. la plata ratelor ipotecare .
in caz contrar, daca sotul achita singur, dupa desfacerea casatoriei , ratele la credit, intr-un eventual proces de partaj poate dovedi ca dansul a avut o contribuite mai mare la dobandirea imobilului, si instanta i l-ar putea atribui .

dvs stiti cel mai bine cum trebuie sa procedati , dar din practica va pot spune, ca dupa divort, fostii parteneri se pot schimba la 180 gr. si pot fi foarte usor influentati de viitorii parteneri .. sa nu aveti surprize in ceea ce priveste imobilul .
cea mai buna solutie cred eu, era sa rezolvati si problema partajului .
dar este o simpla parere .....
Sotul meu vrea sa renunte la divort,Ce ma sfatuiti sa fac?Cum sa rezolv problema locuintei care eu as vrea sa ramana fetitei.Eu sunt deacord sa platesc ratele in continuare.El este deacord sa cedeze partea lui fetitei dar nu mie.Cum as putea sa rezolv problema avand in vedere ca si eu cedez masina?
Cum adica sotul doreste sa renunte la divort? Adica ati hotarat sa va impacati , sa mai incercati sa continuati casatoria?
Nu ne impacam,dar sotul nu mai vrea sa divorteze,el este cel ce a depus cererea de divort,si acum vrea sa si-o retraga.Nu este insa vorba si de impacare.Noi suntem separati din data de 16 septembrie.
A avut loc vreun termen de judecata? Daca NU....la primul termen depuneti cerere reconventionala si solicitati divortul din vina exclusiva a sotului....astfel, divortul va continua.

Alte discuții în legătură

Donare apartament danaanca danaanca Buna ziua!Eu si sotul suntem in divort.Avem un apartament cumparat cu credit ipotecar.As vrea sa donam apartamentul copilului,dar atata timp cat este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sunt niste chestii care vreau sa le lamuresc.. tilosu tilosu Buna seara, Vreau sa divortez de sotul meu,care e de acord cu acest lucru.Am stat 7 ani impreuna si avem un baietel.Am stat in apartamentul lui pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Cum se pot imparti bunurile luate cu credite?ratele?nu exista intelegere! nipang nipang Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie:sunt in divort, locuim inca impreuna, cu mare greutate, dar as deschide actiune pt partaj,spre final sau ... (vezi toată discuția)